Představitelka princezny Angelíny z pohádky S čerty nejsou žerty na focení pro Blesk tv MAGAZÍN vtrhla jako velká voda. Má energie jako lokomotiva, která by dokázala utáhnout dvacet nákladních vozů!

Původně se Dana Bartůňková měla fotit jen pro »slet« princezen, ale jelikož byla tak velkolepá, nepřeslechnutelná a nepřehlédnutelná, zrodil se ještě druhý materiál, už jen její. Náramně se totiž rozpovídala...

A ve vzpomínkách samozřejmě nemohla vynechat natáčení legendární pohádky! „Šla jsem na konkurz, kde stálo asi třicet holek. Petr – tedy Mirek Dlouhý – už byl vybraný, tak nám nahazoval text. Kostymérky holky načesaly, oblékly, a když jsem viděla své kolegyně – Zlatu Adamovskou, Ivanu Andrlovou, Dádu Patrasovou, vzdala jsem to...,“ říká herečka. Myslela, že se mezi ně vůbec nedostane, nebo urve nanejvýš nějaký štěk. Nakonec to ale byla ona, kdo režiséra Hynka Bočana (76) okouzlil nejvíc!

To, že se po 30 letech zakulatila, herečce těžkou hlavu nedělá. „Netrpím tím, ráda papám. Krasavice už samozřejmě nejsem. Záleží na každém, jak se s tím vypořádá. Nezasekla jsem se na princezně...,“ dodává s nadhledem.

30 let v ústraní: Kam se poděla?!

Po absolvování Státní konzervatoře v Praze v roce 1981 účinkovala 12 let v Krajském divadle v Kolíně. Poté dva roky hrála v pražském Divadle Komedie a v letech 1995 až 2005 u Pavla Trávníčka v Divadle Skelet. Nyní spolupracuje s Pohádkovým divadlem Julie Jurištové a hlavně má vlastní Metropolitní divadlo Praha. „Píšu scénáře, pohádky a kolegové se mi smějí, že jsem nejhranější autor v Čechách,“ chlubí se herečka. Jejím životním partnerem je Jiří Sequens ml., syn režiséra Hříšných lidí města pražského či Třiceti případů majora Zemana.

Rok po Angelíně dostala Dana Bartůňková svou první a zatím poslední hlavní filmovou roli v dnes již zapomenutém slovenském snímku Skleníková Venuša. Vidět jste ji mohli také v seriálech Návštěvníci, Chlapci a chlapi, Pojišťovna štěstí, Ordinace v růžové zahradě či Cesty domů. Vesměs šlo ale jen o epizodní postavy...

Fotogalerie
7 fotografií