Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kateřina Mátlová: Nejčastěji se stravuji ve fast foodu

17. prosince 2014 | 06:00

Na prezentaci úžasné nové potraviny, zvané perfect pasta, jsme se potkali s jednou ze sester Mátlových, Kateřinou. Ta se přiznala, že perfect pasta je pro ni ideální, stačí totiž prolít horkou vodou a je hotovo. Navíc má pouhých 12 kalorií na 100 g! Také nám řekla, jak to vypadá u nich doma, když přijede všech šest sester k rodičům!

 

Autor: Herminapress.cz

Představuje se tady nový výrobek na trhu, zeleninové špagety, které jsou za 5 minut hotové, a ještě mají téměř mizivé množství kalorií, co na to říkáte?
Pro mě ideální! Má kuchyň se totiž skládá z trvanlivých věcí. Když odněkud přijedu a mám hlad, tak musím jíst hned. Nejraději mám, když se jídlo může jen zalít vodou.

Jak se projevuje to, když máte hlad?

Autor: Jiří Hadač

Myslím, že se ze mě stává chlap, jsem takový negativní bručoun. Musím hlad řešit okamžitě, nedokážu jídlo odložit třeba až za dvě hodiny, to by se mnou nebylo k vydržení. Přiznávám tímto, že občas se mi velmi hodí jídlo z fast foodu, taková křidélka, ta jsou super, ještě když člověk třeba řídí. Jsem v tomhle opravdu hrozná, než abych šla někam do restaurace a vychutnala si jídlo, tak to raději řeším takhle.

To znamená, že doma nevaříte?
Vařím, ale jen jednoduchá jídla. Nejraději mám živou stravu. Když to koupím, tak to hned zpracovávám, moc to tepelně neupravuji. Když dělám špagety, tak nejčastěji s mozzarelou, kečupem a navrch parmezán. Mám ráda jednoduchou stravu, trochu do italského stylu.

Teď pozoruji, že hodně lidí přestává jíst maso, je u vás součástí jídelníčku?
Myslím, že strava by měla být vyvážená. Jím maso docela hodně právě teď, nejedla jsem ho tak moc, ale v poslední době mi vážně chutná. Přestala jsem ale úplně pít kafe, protože jsem po něm měla nepříjemný třes a nutilo mě to pořád jíst. Například hrozně miluji pečivo a neodpírám si ho, myslím si, že je to hodně v hlavě. Když se budete přesvědčovat, že je to pro vás špatné, tak tomu tělo uvěří.

Zkoušela jste někdy nějaké diety, o kterých píšeme v našich časopisech?
Jakmile si něco zakážu, tak na to mám samozřejmě okamžitě mnohem větší chuť. Jednou jsem se snažila o detox. Ráda piju pravidelně teplou vodu s citronem, chutná mi to, a chlazenou vodu nepiju vůbec, kvůli hlasivkám. Takže jednou jsem celý den vydržela držet detox, který se měl držet asi týden. Jsem ten typ, co se do toho rád zasvětí, nadchne se pro věc, všechny přesvědčí, ale nakonec to nikdy nevydrží.

Autor: Marek Pátek

Máte to takhle i s cvičením?
Úplně přesně! Chodila jsem k Hance Kynychové na TRX a byla jsem na první hodině s hodně pokročilou skupinkou a hrozně do toho šli a děsně se hecovali. Mě to hrozně chytlo, jak byli všichni tak zapálení. Hanka mi pořád říkala, že se mám držet trochu při zemi a nedělat všechna opakování, nakonec jsem málem omdlela. Mám ráda, když po cvičení cítím, že jsem byla cvičit.

Neodrazuje vás to naopak, že jste tak bolavá, že už víckrát nejdete?
Asi záleží jak co, byla jsem jednou běhat a strašně mě bolely holeně. Byla jsem běhat nakonec asi jen třikrát a zjistila jsem, že to není sport pro mě, nebaví mě to. V amerických filmech to vždycky vypadá děsně cool, jak jdou nakonec v těch propocených tričkách na kafíčko do kelímku, ale ve skutečnosti je to nuda.

Co vás nejvíc motivuje?
Práce a můj vlastní pocit. Zatím mě nikdy nemotivoval muž, vždycky to bylo proto, abych se já sama cítila dobře.

Teď se blíží Vánoce a vy máte opravdu velkou rodinu, jak u vás máte vymyšlené svátky?
Na Štědrý den nebýváme spolu, ale scházíme se pravidelně na Boží hod. Terka je se svou rodinou, nejstarší sestra Bára je v Itálii a my mladší, já, Alžběta, Marie a Markéta, to máme rozděleno, že během dne jsme se svými a pak se večer scházíme.

To musí být panečku šrumec!
To tedy ano, nejvíc jsou ale děti. Mamka vždycky říká: „Hlavně už nekupujte žádné dárky, důležité je, že se uvidíme!“ Další tradicí je půlnoční, na kterou se vykopnem, ale dá to práci. Chodíme každý rok, snad až na jeden, kdy dávali Pretty woman a do kostela šla jen mamka s tatínkem. Když se vrátili, tak ještě běžela a my holky všechny před televizí, taťulda zakoulel očima a raději si dal nějaké vínko.

Kdo vaří na vaší rodinné večeři?
Tatínek s maminkou, ale poslední roky se scházíme u sestry a jejího manžela, takže ti to tak nějak odnesou, ale všichni se snažíme pomáhat.

Jste ten vánoční typ, který peče cukroví a šperkuje si byt?
Loni jsem si cukroví koupila, protože jsem to nestihla, a letos to taky nestíhám. Dřív jsem byla specialista na vyklepávané cukroví a vždycky padlo na mou hlavu, ale teď už víc vaří sestry, tak se nechávám hýčkat rodinou.

Video se připravuje ...