Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ospalá díra! Usínají za bílého dne a chrní i týden!

Autor: kat - 
21. prosince 2014
19:48

Kazašská vesnice Kalači se očividně mění v pohádkové šípkové království. Místní obyvatele postihla neznámá nemoc, která způsobuje, že lidé usínají i na celý týden!

Do »ospalé díry« už se sjíždějí vědci a lékaři z celého světa – virologové, radiologové, toxikologové...

Nikdo ale zatím nenašel nic podezřelého, co by mohlo způsobovat, že desetina obyvatel vesnice za bílého dne upadá do hlubokého spánku, ze kterého se někteří neprobudí celý týden.

 „Když se ho snažíme probudit, zdá se, že chce otevřít oči, ale nejde to. Prostě spí dál,“ popisuje otec chlapce, kterého záhadná choroba postihla. Kromě spánku se nemoc projevuje i halucinacemi, ztrátou paměti, závratí či nevolností.

Mají strach

„Cítím se slabá, mám hrozně těžké nohy. Jako bych na nich měla sto párů bot. Motá se mi hlava,“ popsala jedna z pacientek, když po dvou dnech procitla.

Po probuzení vedou lidé normální život – jedí, pracují, baví se... Dokud ovšem opět neupadnou do dlouhého a hlubokého spánku. Rodiny mají o své blízké strach – kdykoli někdo usne, všichni se děsí toho, že by se už nemusel probudit...

jana999 ( 22. prosince 2014 15:17 )

spící kníže moc IQ taky nemá, maturitu se mu neodvážili ani prodat

sores ( 22. prosince 2014 11:11 )

Vylhaný Pleskáč vše nafukuje a dramatizuje. Nikdo ho nemá brát vážně, ty jeho informace vážení jsou naprosto smyšlené a úsměvné jak by řekl dědek Klaus!

petrkramnypresident ( 22. prosince 2014 08:16 )

To je nějaká Boratovina

kazzoi ( 22. prosince 2014 05:35 )

Evidentně asi není o čem psát..tato záležitost je stará 2 roky..již od roku 2013, informace blesku "lidé spí až 14 dní vkuse"...ani náhodou ale jen 14 hodin denně..."Do »ospalé díry« se určitě nesjíždějí vědci a lékaři z celého světa – virologové, radiologové, toxikologové, tak jak píše Blesk,ale celá vesnice se má v roce 2015 přestěhovat, protože se nenašla příčina. Poslední případy byly v srpnu 2014.....

mortis69 ( 22. prosince 2014 01:23 )

V Monroe v Hokovicích jsem zaučoval mladýho na CNC,a ten mi usnul u mašiny Držel se madla dveří,oči zavřený a nevnímal,a cyklus stroje přitom trval necelý dvě minuty

Zobrazit celou diskusi