Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodičku vrátila do špitálu policie! Stát jí musí dát odškodné 80 tisíc!

Zdravotníci na rodičku poslali policii a sociálku. (Ilustrační foto)
Zdravotníci na rodičku poslali policii a sociálku. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: vr, lmk - 
16. prosince 2014
10:11

Zdravotníci udělali chybu a Česká republika musí zaplatit 80 tisíc korun. Komu? Evě Hanzelkové z Berounska, která po porodu odjela se synem domů. Neměla totiž žádné komplikace. Zdravotníci s tím ale nesouhlasili a poslali na ni policii a sociálku. Dítě a matku pak donutili k návratu do nemocnice na další dva dny.

Hanzelková se obrátila na české soudy, které jí nevyhověly. Po sedmi letech tahanic ji vyslechl až Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku a přiklepl jí odškodné.

Tentýž soud včera rozhodoval i o kauze dvou žen z Česka, které si stěžovaly, že jsou jejich práva porušována, když jim stát neumožní rodit doma. Tady ale dal za pravdu státu.

lobotom ( 19. prosince 2014 21:54 )

Kráva porušila zákon, a ještě si dovoluje vydírat stát? To je absurdistán made in ECHR. Proč taky nedají odškodnění zlodějům a vrahům, že je proti jejich vůli drží ve vězení?

xxyy ( 17. prosince 2014 01:58 )

Proč by jí dítě mělo umřít? Jenom proto že ho vzala domů z porodnice kde to s péčí o děti zrovna nepřeháněj? Já jsem rád že mojí dceru nikdo nenutil v porodnici být déle, jelikož tam si vůbec nevšimli problému mého vnuka, který dětská lékařka na středisku odhalila okamžitě a začala ho včas léčit, díky čemuž je vnuk zcela bez problémů.

babcaa ( 16. prosince 2014 14:49 )

Pokud je žena i dítě po porodu v pořádku, odchází dnes již i u nás po 24 hodinách domů. Držet jí v porodnici zbytečně další dva dny je k ničemu. Doma je oběma líp. To odškodnění plně chápu, dítě ničím neohrozila.

honza1965 ( 16. prosince 2014 13:49 )

Dneska už běžně pouštějí ženy po porodu druhý den domů, když nemají komplikace a dítě je pak v péči dětské doktorky. Dřív je tam drželi kvůli nějakému předpisu, ne kvůli dítěti. Tím odchodem dítě nijak neohrozila.

ollina ( 16. prosince 2014 11:38 )

Myslím, že na 1.místě by mělo být zdraví dítěte a pokud jsou některé ženy tak nezodpovědné a nedovedou domyslet možné následky porodů doma a předčasného opuštění porodnice, měl by jim v tom stát zabránit. U nás je jedna z nejnížších úmrtností žen a dětí při porodu. Tyto blbky by si měli uvědomit, že je to proto, že se rodí v nemocnicích. Matka dostane peníze za to, že ohrozila dítě, mně to rozum nebere.

Zobrazit celou diskusi