Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie viní Nečasovou z krácení daně: Nezdanila prý dárky za miliony!

Autor: ČTK, lm - 
6. prosince 2014
10:27

Bývalou šéfku premiérova kabinetu Janu Nečasovou, dříve Nagyovou, prověřuje policie kvůli možnému krácení daně. Policisté ji podezřívají, že z drahých šperků a kabelek, které dostávala, neodvedla daň. Může jí hrozit až osm let vězení.

Dnes o tom informovala Mladá fronta Dnes (MfD). Manželka někdejšího premiéra Petra Nečase zatím čelí obvinění kvůli údajnému zneužití vojenské rozvědky, uplácení poslanců funkcemi a vynášení informací z Bezpečnostní informační služby (BIS).

Drahé kabelky či šperky Nečasová dostávala jako šéfka kabinetu svého nynějšího manžela od vlivných ředitelů firem či právníků, píše deník. "Vedeme prověřování pro zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Nemusí to být definitivní kvalifikace," řekl MfD náměstek vrchního státního zástupce v Olomouci Pavel Komár. Nečasová kvůli tomu byla koncem listopadu poprvé u výslechu.

Podle vyšetřovatelů bylo povinností Nečasové z darů dražších než 20.000 korun zaplatit daň, protože je nedostala od příbuzných. O přijímání dárků Nečasovou přitom policie původně hovořila jako o možné korupci. Policisté při loňské prohlídce u Nečasové našli luxusní zboží, jehož hodnotu odhadli na více než deset milionů korun. Podle vyšetřovatelů si na jeho koupi Nečasová nemohla vydělat.

Obvodní soud pro Prahu 1 před dvěma týdny zahájil hlavní líčení v kauze, v níž je Nečasová obžalovaná ze zneužití Vojenského zpravodajství. Podle státního zastupitelství zneužila rozvědku v roce 2012 jako šéfka kabinetu premiéra Nečase ke sledování jeho tehdejší manželky Radky. Kauza vedla k pádu Nečasovy vlády.

japome ( 7. prosince 2014 23:06 )

taky to je klame jako PSÍPOČASÍ

mandat ( 7. prosince 2014 13:07 )

Proc ne. V USA i v Nemecku obvinuji porad valecne zlocince. Pryc s tou zlodejskou bandou. Zabrat majetky, nasekat pokuty a museli by makat do konce zivota,aby vse zaplatili. Rozkradli celou republiku a ani se nestydi.

mandat ( 7. prosince 2014 13:05 )

Meli by vse, co podepsal ten blb stornovat.

mandat ( 7. prosince 2014 13:04 )

Nahrabala si dost. A co darky pro jeji deti a rodinu ? Zazobala se, to uz nebudou miliony,ale miliarda. Mela by sedet.

tgbb. ( 6. prosince 2014 18:22 )

To komunistovi Zemanovi nehrozí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa