Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Věřící expremiér se přiznal k nefér jednání: Co si o Grossovi myslí kněz?

Autor: vlb, lmk - 
4. prosince 2014
05:00

Využil kontakty a informace z politiky, aby si namastil kapsu o 90 milionů. Důvod? Nechtěl prý po odchodu z funkce „zůstat blbečkem“. Stanislav Gross (45), který „přijal Krista“, to přiznal v televizním cyklu Expremiéři.

Věřící Gross v dokumentu prohlásil, že jeho obchod snů, díky němuž zbohatl o 90 milionů korun, by před Bohem u posledního soudu obstál. "Jsou jiné věci...," dodal tajemně.

Blesk.cz se proto mezi jinými osobnostmi na expremiérovo "pokání" zeptal také kněze Marka Dundy. „Mám o případu pana Grosse příliš málo informací na to, abych měl jednoznačný názor. I v takovém případě ale platí známé úsloví: Kdo soudí, ten bloudí. Zároveň je ale zcela normální nárokovat, aby vše bylo poctivé a spravedlivé,“ uvedl duchovní, který proslul vymítáním ďábla ve Vranově nad Dyjí.

To prezident Miloš Zeman, který z Grosse ve své vládě v roce 2000 udělal ministra vnitra, byl ve svém odsudku daleko ostřejší. „Když se pan Gross přihlásil k víře, tak by si měl přečíst evangelium, kde je napsáno, že Kristus říká mladíkovi: rozdej majetek chudým. Nu a Gross pochybně zbohatl, takže jestli se přihlásil ke Kristu, měl by rozdat majetek na charitu," myslí si.

Standovy »zářezy«

* V roce 2005 se řešil zdroj financování bytu v Praze za 4,2 mil. Kč. Gross tvrdil, že peníze získal půjčkou od strýčka. Následně přiznal, že »zneužil« poslanecké náhrady, které jsou určeny na dopravu, reprezentaci, kancelářské potřeby či stravu.

* Pochybnosti dlouhodobě vzbuzuje Grossovo studium. Je obviňován, že práva nevystudoval zcela regulérně. Otazníky vzbuzuje jeho diplomová práce, ale i to, že ač nemluví německy, udělal z tohoto jazyka náročné zkoušky.

* Vydělal 90 milionů na koupi a prodeji akcií Moravia Energo. Policie vyšetřovala, zda nešlo o praní špinavých peněz.

Co si o Grossově zbohatnutí myslí politolog a občané? Další názory najdete v galerii.

salto ( 5. prosince 2014 09:47 )

Policajti budou mít bílý pendreky, aby to cikánům nešpinilo dederonky

ninka64 ( 5. prosince 2014 00:07 )

25 let kradou všichni politici, hezky o tom mluvil F.R.Čech už 97 roce na tomto videu....https://www.youtube.com/watch?v=wu0_zhhZHw4

tgbb. ( 4. prosince 2014 23:52 )

Zeman + Gross s tou desetimilionovou spodinou pěkně V Y M R D A L I. A myslí to upřímě.

tomlk007 ( 4. prosince 2014 23:05 )

prdlačky ,co to plácám

tomlk007 ( 4. prosince 2014 23:04 )

Standa si to poctivě nakradl,tak ho nechte bejt

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa