Tomáš Klus (28)

Po dlouhých dvanácti letech vyšoupl z první příčky Karla Gotta a získal zlatou sošku v roce 2012. Následující rok získal stříbrného slavíka, letos nemá šanci. Ze soutěže se totiž odhlásil. A to proto, že mu vadilo, že pořadatelé loni vyřadili vulgárního rappera Řezníka z kategorie Hvězda internetu.

Určitě na vyhlášení Českých slavíků nepůjdu. Není to ani ze zdravotních důvodů, ani proto, že by mne výsledek hlasování nezajímal, ale po zkušenostech z minulých let tuhle akci prostě nemusím,“ svěřil se Klus s tím, že jsou pro něj důležitější hlasy a ne jejich vyhlašování. Místo sledování vyhlášení ankety vyrazí se svou manželkou Tamarou a dcerou Josefínou někam ven po České republice.

Matěj Ruppert (36)

Ze stejného důvodu se letošního Slavíka zcela jistě nezúčastní frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert. Ten kvůli vyřazení rappera Řezníka ze Slavíků svou sošku Skokana roku 2006 pořadatelům vrátil.

Lucie Vondráčková (34)

Loni si Lucka Vondráčková pro stříbrného slavíka přišla v růžových šatech s odhalenou černou podprsenkou, letos za ni případné ocenění převezme někdo jiný. „Lucka letos na Slavíky nedorazí, ale všem nám to vynahradí v únoru, kdy plánuje nejen natáčení pro televizi a focení, ale také autogramiády,“ píše se na jejím profilu na sociální síti.

Daniel Landa (46)

Poslední výstup Daniela Landy na Slavících z roku 2012 je nezapomenutelný. Pro ocenění si přišel s kohoutem v ruce a oznámil konec své pěvecké kariéry a nástup své nové role coby Žito 44. Moc dlouho mu to nevydrželo a už zase koncertuje. Svůj zimní koncert si naplánoval na stejný den, jako je vyhlášení výsledků Českého slavíka. Tedy na sobotu 29. listopadu.

Artur Štaidl (18)

Syn zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové Artur Štaidl dostal na letošní Slavíky pozvánku pro případ, že by Iveta získala jednu ze sošek in memoriam. V takovém případě by podle pořadatelů mohl cenu převzít. Jenže Artur pozvání odmítl s tím, že se rozhodně nechce medializovat.

Michal Hrůza (43)

Nad účastí zpěváka Michala Hrůzy stále visí otazník. A to ze zdravotních důvodů. Po těžkém úrazu hlavy, při němž si poškodil mozek, je sice už schopný znovu zkoušet se svou Kapelou Hrůzy, ale zda je na tom zdravotně tak dobře, aby se dostavil na slavnostní galavečer, není vůbec jisté.

Fotogalerie
8 fotografií