„Často k nám chodí pacientky okolo čtyřicítky, které milují život a brýle na čtení je velmi omezují. Ještě nedávno jsme jim však nedokázali pomoct. Na odstranění presbyopie (věkem podmíněných dioptrií na čtení) laserem byli už nevhodní. Na metodu prelex (při které implantací multifokální čočky zbavíme pacienta brýlí do dálky i do blízka), byli ještě nevhodní. Mohli jsme jen vyčkávat, kdy k dioptriím na čtení přibude i zhoršené vidění do dálky,“ prozrazuje MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize, která novou světovou metodou operuje.

„Technika Raindrop rozšiřuje škálu pacientů, kterým dokážeme nabídnout život bez brýlí. Díky mini gelové čočce do rohovky už nemusí čekat. „Mini gelovou čočku implantujeme jen do jednoho, nedominantního oka. Do toho, které člověk víc používá při vidění do blízka a při čtení. Vedoucí oko, které víc využívá při zaostřování vidění na dálku, mu zůstává nezměněné.“

Autor: Neovize Group

Manažerka Monika Ziková (45) po odstranění brýlí na čtení metodou Raindrop: „Čtu i ta nejmenší písmenka.“

Video
Video se připravuje ...

 Neovize Group

Největší omezení jsem prožívala na nákupech v obchodě. Z pohodlnosti se mi nechtělo vytahovat pouzdro s brýlemi a tak jsem často ani nic nekoupila a radši odešla. Bez brýlí jsem si nedokázala přečíst ani sms. Když jsem si je nasadila při práci, překážely mi zase do dálky.

Autor: Neovize Group

Dnes mohu říci, že celá operace byla příjemnější než návštěva kosmetiky. Překvapilo mě, že byla skutečně celá bez bolesti, během samotného zákroku i po něm. Jsem nadšená, že opět mohu číst bez brýlí noviny, přijímat a odesílat sms a zase si užívám nákupy. Konečně mohu zkontrolovat cenovky na zboží,  přečíst složení čajů, nebo i datum trvanlivosti a vůbec dělat všechny věci, které mi dříve přišly úplně samozřejmé, ale se zhoršujícím se zrakem jsem se jich musela vzdávat.

Více informací na www.duovize.cz a www.neovize.cz