Neriskujte zbytečně

Protože kontrola autolékárniček je povinnou součástí každé silniční kontroly, pokuty za jejich neplatný obsah padají poměrně často. A v desítkách procent převyšují cenu autolékárničky samotné. Policie za prošlý obvaz či zpuchřelé gumové rukavice může udělit pokutu až do výše 2000 Kč.

Kvalitní autolékárničku přitom seženete za necelých 200 Kč. Přijde vám to jako zbytečnost? Tak se zamyslete, i malá autolékárnička při autonehodě dokáže zachránit život - možná váš, možná někoho z vašich blízkých.

Víte, jakou autolékárničku doporučují záchránáři?

Zajímalo nás, kterou autolékárničku doporučují záchranáři. Protože se s nutností záchrany života setkávají každý den, dokážou nejlépe posoudit, která autolékárnička bude v okamžiku nehody nejlépe vyhovovat rychlé první pomoci.

Zdravotní záchranná služba Olomouckého kraje proto provedla jejich nezávislý test. Záchranáři testovali celkem jedenáct běžně dostupných autolékárniček. Ty posuzovali stejně jako zdravotnický materiál pro práci v terénu.  Hlavními kritérii tak byla rychlost a snadnost otevření obalu, způsob poskládání výbavy uvnitř autolékárničky, přehlednost obsahu a především pak použitelnost a kvalita jednotlivých komponent. Nejlépe nakonec dopadla autolékárnička od Hartman-Rico, která nejlépe vyhovovala zmíněným požadavkům.

„Ve spoustě lékárniček byly také rukavice, které nešly navléct na ruce, uvádí ředitel olomouckých záchranářů MUDr. Ivo Mareš, MBA. 

Autor: Autolekarnicka.cz

Nekupujte zajíce v pytli

Na trhu je velká spousta prodejců, kteří nabízejí autolékárničky s blížícím se datem exspirace. Proto se vyplatí pár desítek korun připlatit a získat kvalitní výrobek, který vám bude dobře sloužit celých pět let.

Autolékárnička je investicí, která v případě nehody může prokázat velkou službu. Oceníte ji i na rodinných výletech či při nečekaných událostech.

Pořiďte si ji za 199 Kč již teď na Autolekarnicka.cz