Dítě chtěla Dita už dlouho, ale vhodný partner ne a ne se objevit. Své štěstí našla až s manželem Markem Prchalem, s nímž počala syna Davida. A začal pořádný koloběh, který si nedokázala představit. „Nečekala jsem, že to bude takový zápřah, měla jsem romantičtější představy. Najednou zmizela svoboda, to bylo těžké překonat,“ svěřila se Dita v magazínu Ona Dnes.

Vždy se o děti a vše kolem nich zajímala, tudíž si myslela, že je na vlastní dítě připravená. Mýlila se. „Všechno bylo jinak a přiznávám, že to byl horor. V šestinedělí mě řídily hormony, kojení šlo a nešlo, všichni mi něco radili a já jsem měla pocit, že jsem neschopná, vadná, psychopatka,“ přiznala maminka dvouměsíčního synka s tím, že až nyní pochopila, že jsou takové pocity naprosto normální.  

Stres a koloběh měla Dita ale i před narozením Davida. Nejen kvůli své práci, ale také proto, že se s manželem do poslední chvíle nedokázali shodnout na jméně. „Když se David narodil, neměl jméno a na tělíčku měl fixem napsáno Neurč. Prchal. Čekala jsem, že až se narodí, podívám se na něj a hned budu vědět. To se nestalo,“ říká Dita a dodává, že jméno David dostal chlapeček až několik hodin po narození.  

Fotogalerie
7 fotografií