Představovat Grand Theft Auto V hráčům je jako nosit sovy do Atén. Pokud byste však přesto nevěděli, o co jde, klikněte na odkaz níže, abyste si mohli přečíst loňskou recenzi této nejlepší městské akce, které byla dosud vydána.

Tři perfektní postavy, vysloužilý gangster Michael, nováček Franklin a sjetý úchyl Trevor, jsou skvělá banda, se kterou je radost hrát. Během hraní mezi nimi navíc můžete přepínat. K dispozici je téměř 70 hlavních misí a skoro stovka vedlejších, které vás zabaví na padesát i více hodin.

K tomu je přítomné GTA Online s prakticky nekonečnou životností, ve kterém můžete páchat kriminalitu i na síti. Lze založit gang, závodit, bojovat o území atd. Stvořit si můžete vlastní postavu dle obrazu svého. Pokud jste tak učinili ve verzi pro minulou generaci konzolí, lze ji přetáhnout i na nové konzole skrz naskrz platformami. Je tedy jedno, zda to bude z Xboxu 360 na PlayStation 4 nebo z PlayStation 3 na Xbox One.

Co je ale nového? Najdete zde několik menších vylepšení jako hustější provoz, více zvěře v přírodě a několik nových songů v tracklistu radiostanic. Tou největší novinkou je ale pohled z první osoby, z něhož můžete hrát celou hru. Uvidíte tak z vlastních očí soulož s prostitutkou i ty nejdivočejší honičky.Vizuálně prošla hra neuvěřitelným vylepšením. Celý otevřený svět je hezčí ve všech směrech. Textury jsou ostré jako břitva a stejně tak detailní. Postavy oplývají více polygony a chlubit se mohou i vylepšenými animacemi. Viditelnost je mnohem větší, avšak i na PS4 občas vzdálenější objekty doskakují. Ne však tak jako na Xbox One.

Stejně tak někdy dojde i k poklesu frameratu. Ale jde o výjimečné situace, které mohou netrénovanému oku uniknout. Největší novinkou je pohled z první osoby, ve kterém můžete odehrát klidně celou hru. Jde o zajímavou zkušenost a vskutku v něm lze hrát, ale povedený jako pohled z třetí osoby není. I proto, že byl dodělán do hry až posléze.

Fotogalerie
19 fotografií
Grand Theft Auto V je celkově stále herní zážitek, který by si neměli nechat ujít jen ti se slabým žaludkem, kteří nerozdýchají sex s prostitutkami, brutální vraždění a přejíždění chodců. Jinak jde totiž o hru, kterou nelze přehlédnout a opomenout ji se nevyplácí ani na nové generaci konzolí.

 

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:

Jedna z nejlepších her vůbec ve vymazlené podobě
Překrásný otevřený svět
Tři tvrďácké postavy
Vylepšená grafika
Skvělý online mód

 

Minusy:

Pohled z první osoby nefunguje vždy tak, jak má
Několik technických neduhů

 

Infobox

Datum vydání:  18. listopad 2014

Platformy: PlayStation 4, Xbox One

Cena: 1799 Kč

Výrobce: Rockstar

Vydavatel: Take-Two Interactive

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ