Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mafie kradla miminka přímo z porodnice: Rodičům pak řekli, že děti zemřely!

V Srbsku unášela mafie desetiletí miminka přímo z porodnice.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
21. listopadu 2014
21:20

Až tisíce malých neviňátek neměly nikdy šanci, aby je vychovávali jejich praví rodiče. Miminka ze Srbska se totiž stala oběťmi mafie, která je prodávala do zahraničí. V nemocnici pak rodičům řekli, že jejich potomek zemřel, a vystavili jim i úmrtí list. Děsivé praktiky probíhaly několik desítek let.

Mirjana Novokmet porodila před 36 lety zdravého chlapečka. Krátce po porodu jí řekli, že je mrtvý. „Byla to ta nejhorší věc v životě. Dosud nemáme odpovědi na naše otázky,“ prohlásila žena, na jejíž případ a praktiky srbské mafie upozornil portál inserbia.info i německá televize RTL.

Mrtvé dítě jí nikdy neukázali, což bylo tehdy možné kvůli mezeře v zákoně. I další matka Gordana Pajič prožila podobný horor. „Věřím, že můj syn ještě žije. Sním o tom, že je mu dnes 23 let,“ prohlásila žena, která se nevzdává naděje.

Právník Saša Jankovič říká, že matky oficiálně žádají vysvětlení i od vlády, aby věděly, co se s jejich dětmi stalo. Jedni rodiče z Dánska se dokonce přiznali, že dítě koupili v Srbsku. Mirjana Novokmet věří, že jde o jejího syna, jedno z dvojčat, které podle nemocnice zemřelo při porodu.

Tvrdí, že našla syna, který se spolu s její dcerou narodil jako dvojče v roce 1987 v nemocnici Niš. Ve městě prý pozorovala několik let muže, který je podobný její dceři. V nemocnici navíc dostala doklad o narození chlapce, ne dcery.

Podle prezidenta Unie rodičů nezvěstných dětí Vladimira Cicareviče již bylo potvrzeno 42 případů prodeje dětí a nyní jsou na stopě 43. dítěti díky vzorku DNA. Kolik jich ale ve skutečnosti je, si lze jen těžko představit. „Za posledních čtyřicet let zmizelo v Srbsku až 10 tisíc novorozenců,“ dodal Cicarevič.

ma-o ( 22. listopadu 2014 09:35 )

A ani cikány.

st.rec ( 22. listopadu 2014 07:48 )

Nedávno jednoho ukradli nějací z Německa,ale museli ho vrátit.Škoda,mohl se mít líp.Cikoši by mohli jezdit rodit do Anglie nebo Norska.

Zobrazit celou diskusi