Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janoušek nastoupil do basy: Odklad bude soud řešit zítra

Janoušek nastoupil do vězení
Janoušek nastoupil do vězení  (Autor: Petr Novotný)
Autor: ČTK, oj - 
18. listopadu 2014
14:03

Kmotr Roman Janoušek musel nastoupit do věznice, přestože žádal o odklad kvůli zdravotním problémům. Ten soud nestihl projednat a zabývat se jím bude až ve středu. Za sražení ženy autem by si měl odpykat 4,5 roku.

Janoušek se měl do dnešních 16:00 hodin dostavit do ruzyňské věznice. „Odsouzený Roman Janoušek nastoupil do výkonu trestu,“ řekla idnes.cz Hana Löffelmannová, mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby. Odmítla ale sdělit, kam a kdy se Janoušek dostavil.

"Klient uposlechl výzvy soudu a dnešního dne nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody z rozsudku Vrchního soudu v Praze. Žádné další informace ke klientovi a k výkonu trestu nemám zmocnění podávat," napsal ČTK kmotrův advokát Vít Široký.

Před ruzyňskou věznicí, kam měl podle výzvy nastoupit, se s ním chtěly rozloučit desítky lidí, převážně novinářů, ale nikdo ho neviděl. Později však ČTK uvedla, že lobbista je ve věznici v Brně. 

Janouškovy zdravotní problémy

Lobbista o odklad nástupu požádal v pátek. Široký už dříve uváděl, že klient má zdravotní problémy po operaci hlavy a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku.

Podle trestního řádu odloží předseda soudního senátu výkon trestu odnětí svobody na potřebnou dobu, jestliže "z lékařské zprávy o hospitalizaci odsouzeného v lůžkovém zdravotnickém zařízení nebo z jiných skutečností" vyplývá, že by výkon trestu ohrozil život nebo zdraví odsouzeného.

Opilý lobbista porazil v roce 2012 v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až deset let vězení, soudy však přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu, když ženě vyplatil odškodné ve výši 900.000 korun. I proto jej poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

 

 

 

 

 


pepen ( 18. listopadu 2014 19:48 )

CO JSTE CHTĚLI TO MÁTE-ČEŠI VYGUMOVANÝ!!!!KDO MÁ PRACHY-SI TU DĚLÁ CO CHCE-VŠE SE DÁ V ČECHÁCH PODPLATIT!!!!MŮŽETE SI ZA VŠE SAMI-NA VŠE JSTE SRALY-KDYŽ TU KRADLI,TUNELOVALI S CÍRKEVNÍ RESTITUCI VÁM VYTŘELI ZRAK-A CO ČEŠI????DRŽÍ HUBY-MLČÍ!!!!ONI SE CHOVAJÍ TAK,JAK SI ZASLOUŽÍTE!!!HLAVNĚ,ŽE PÁR STOVEK KRETÉNU JDE S ČERVENÝMI KARTAMI HÁZET NA PRESIDENTI JINÝCH ZEMÍ-HÁZET VEJCE A RAJČATA!!!!TO JSTE UKÁZALI CO JSTE ZA IDIOTY!!!!

andreslawicky ( 18. listopadu 2014 18:50 )

Výborný tah od obhájce Širokého do měsíce je doma na přerušení výkonu trestu a nebo možná už zítra záleží na soudu jak rozhodně ale když bude žádat přerušení trestu ze zdravotních důvodů bude se muset vyjádřit lékařská komise vězeňské služby a tak když řekne že doporučuje přerušení trestu soud s tím nemůže nic asi bylo levnější řešit komisi nežli mazat kapsu soudce,Široký ví přesně co dělá a dobře ví kdo je ochoten se podepsat pod přerušení trestu,soudce by se pod tlakem lůzy a médií podělal tak doktoři s tím nebudou mít žádný problém a informace o zdravotním stavu není informací veřejnou tím pádem nebude moci TV ani tisk označit nikoho že si vzal pár korun na vánoce

reknirmareno ( 18. listopadu 2014 18:05 )

Ja to vim,hofiku. Ale se ptam.

hofihofi ( 18. listopadu 2014 18:01 )

Besoudili ksefty, ale nehodu autem, ne?

pepe72 ( 18. listopadu 2014 17:59 )

a proč nástup v Brně ? Když dostal Ruzyně že by to našel na slevomatu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání