Chtěl bych ti někdy do džbánku pro pivo skočit k Beránku, Píšťalko ufoukaná!“ Tato slůvka Pavel Kříž coby Štěpán ve filmu Jak svět přichází o básníky šeptal své Píšťalce Evě Vejmělkové do ucha pokaždé, když se tito dva milenci setkali. Prožili spolu velkou lásku. Ovšem jen na filmovém plátně.

Znovu se setkali na čtvrtečním křtu její knihy Růžové moře. A to po dlouhých dvaceti letech. „Pavel mě napadl, protože je básník, a kdo jiný by měl křtít knihu. Když už se ve filmu nemohl stát mým manželem, stal se aspoň mým kmotrem. Jsme kamarádi a neviděli jsme se spoustu let, ale to přátelství trvá. Je to jako s někým hovořit, dát si dvacet let pauzu a potom hovořit dál. Vážím si ho za práci, kterou dělá. Nejenom herecky, věnuje se totiž podobné práci jako já. Dělá psychoterapii v Kanadě,“ svěřila se Vejmělková s tím, že jsou teď s Pavlem vlastně kolegové.

Idol krásy osmdesátých let, který zdobil stěny pokojů jistě mnoha studentů, se ale rozloučil s hereckou kariérou po posledním díle Fontány pre Zuzanu. Herečka se stala matkou na plný úvazek. V té době se Eva

Vejmělková bývala sexsymbolem 80. let.
Autor: MACHAN,PATEK,HYKL,KUNDRAT
Vejmělková se svým manželem, režisérem Fontány pre Zuzanu Dušanem Rapošem (61).
Autor: herminapress.cz
Pavel Kříž coby student medicíny Štěpán Šafránek.
Autor: Česká televize, ara
Lékař Štěpán alias Pavel Kříž šeptal své Píšťalce Vejmělkové zamilované básničky.
Autor: Archiv Blesk
Milenci Eva Vejmělková a Pavel Kříž ve filmu Jak básníkům chutná život.
Autor: ČSFD
začala věnovat psychologii a nyní je z ní psychoterapeutka. Pomáhá drogově závislým a také léčí hypnózou. Právě její kniha je inspirována skutečnými příběhy z psychologické praxe. V lednu si dokonce plánuje otevřít svou první vlastní ordinaci.

Fotogalerie
10 fotografií