Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Plakal celý Luník IX: Pohřbili starostu ghetta, který se oběsil před volbami!

Autor: shp - 
13. listopadu 2014
19:18

Pláč, smutek a výkřiky plné neštěstí. Tak vypadal pohřeb Dionýza Slepčíka (†39), starosty samosprávy nechvalně proslulého sídliště Luník IX. Ten se z nepochopitelného důvodu oběsil minulý týden, krátce před volbami.

S Bažim, jak všichni blízcí starostovi košického sídliště přezdívali, se na hřbitov přišlo rozloučit přes 500 lidí. Před samotným obřadem tak nejdříve učinila rodina. Podle romské tradice mu dala do rakve bankovky.

Dionýzova matka se během pohřbu zhroutila a museli ji celou dobu podpírat. „Baži, lásko moje. Neodcházej! Srdíčko moje,“ křičela a utírala si slzy. Chyběl však starostův otec, který je hospitalizovaný v zahraničí.

Družka zesnulého starosty Katarína, s níž měl dvě děti, seděla v pozadí. Poslední sbohem přišel dát starostovi Luníku IX i romský král Robert Botoš. Průvod k hrobu doprovázela romskými skladbami kapela.

Slepčík vedl samosprávu sídliště v první volebním období a ucházel se i o hlasy voličů v letošních komunálních volbách. Proč se rozhodl oběsit, nikdo netuší. V den sebevraždy ještě slavil s Katarínou její narozeniny.

Video Starosta se zabil před volbami! Pláče celé sídliště - tv JOJ
Video se připravuje ...