Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nemoc přinutila starostu změnit život: Mrtvice mě na čas oslepila!

Autor: Jiří Krušina - 
14. listopadu 2014
22:20

Potřetí usedl do křesla starosty Města Albrechtice Luděk Volek (46). Ještě před několika měsíci byl v přímém ohrožení života. To kvůli krevním sraženinám v mozku. Na pár dní přestal vidět na jedno oko.

Vážné onemocnění starosta bral jako běžnou bolest hlavy z přepracování. „Znáte někoho, kdo hodně sedí v křesle, autě a nebolí ho za krkem či hlava. Bral jsem si tabletky proti bolesti a dál pracoval,“ vzpomněl na příchod nemoci Luděk Volek.

Starosta Volek od mládí nosil brýle. Sraženiny v jeho mozku způsobily, že přestal vidět na jedno oko. „Je to nepopsatelné. Na oko jsem skoro neviděl. To už jsem byl naštěstí v péči vynikajících lékařů krnovské i opavské nemocnice. Zjistili, že mám v jedné části mozku několik krevních sraženin. Hrozila mi smrt i trvalé následky,“ řekl Volek.

Lékaři neváhali ani minutu a začali starostovi sraženiny v mozku rozpouštět. „Několik měsíců jsem si píchal injekce na ředění krve. Zrak se mi po čase vrátil téměř do normálu. Teď již beru tabletky, chodím po kontrolách a naplno pracuji,“ pokračoval Volek.

Změní život

Nemoc Luďku Volkovi změnila život. Staronový starosta města ale slíbil rodině i kamarádům, že bude více sportovat a dbát na životosprávu.

„Víte, na křesle starosty seděl přede mnou můj kamarád Petr Šolc. Též ho pobolívala hlava, až z ničeho nic dostal mozkovou příhodu, kterou bohužel nepřežil. Nebral jsem to jako varování. Teď mě lékaři zachránili. Proto do svého života zařadím více sportu a relaxace,“ dodal Volek.

ninunka ( 14. listopadu 2014 23:16 )

kdyby stále nepřemýšlel komu přihraje další zakázku a za kolik %, tak by se mu mozek nezavařil PS: nevím zda v tomto případě jsem neurazila mozek- pokud ano, tak se panu starostovi srazil v kebulce pouze rosol

Zobrazit celou diskusi