Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na World Trade Center viseli myči oken: Jen těsně unikli jisté smrti!

Autor: dce - 
13. listopadu 2014
06:00

Mytí oken je občas dost riskantní i v obyčejném paneláku, ale představte si mýt tu hroznou skleněnou plochu na nejvyšších budovách na planetě! Kromě úmorné práce jde taky o pěkně nebezpečný job – o tom se přesvědčili dva myči oken v New Yorku!

Mýt okna na nejvyšší budově na západní polokouli zní jako bláznivá práce. Milovníci adrenalinu by ji možná ocenili. Co by se jim už asi nelíbilo, je nehoda, která se ve středu stala dvěma myčům oken právě na novém World Trade Center.

Technická závada na vozíku, v němž myči stojí, způsobila opravdu děsivou nehodu. Vozíku povolilo jedno z lan a jako v hloupém filmu zůstal viset pouze na jednom z nich. Dva dělníci tak viseli v obrovské výšce na nakloněné plošině.

Nakonec je po dvou hodinách zachránili hasiči. O patro níže pod vozíkem rozbili okno a dva vyděšené muže vtáhli dovnitř. Ani jeden z nich díkybohu nebyl zraněn. Budova má 104 pater, muži zůstali viset u 69. Nové WTC, vysoké 541 m, bylo nedávno dokončeno a připravuje se na obsazení kancelářemi a obchody.

abcd.adcb ( 13. listopadu 2014 07:37 )

Nemají stavět tak vysoký hnusný králíkárny.

tigrusenko. ( 13. listopadu 2014 06:56 )

O patro pod vozík rozbili okno ten češtin nám v tom našem vietnamském státě opravdu mizí....

Zobrazit celou diskusi