Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypátrali jsme majitele kokainové jachty: Pronajímal jsem ji rodinám s dětmi!

Autor: Jan Doležal, Jana Ulrichová - 
13. listopadu 2014
05:03

Nevšední zážitky, návštěva nedostupných míst, vhodné pro rodiny s dětmi. Takhle láká zájemce o exotickou dovolenou majitel jachty, na které policie na Kanárech našla 599 kg kokainu!

Loď s registračním číslem CZE 0091 má dva majitele. Blesk včera mluvil s jedním z nich. Mirek (42) se živí pronajímáním námořních jachet přibližně 13 let. Že by měl někdy něco společného s pašováním drog, razantně odmítá. „Jsem z toho v šoku. Za dobu, co to dělám, se mi nic podobného nestalo. Loď jsme se spolumajitelkou pronajali českému státnímu příslušníkovi v dobré víře, že na ní stráví dovolenou,“ řekl Mirek.

Jen z médií

O tom, že na jeho lodi převáželi pašeráci 599 kg kokainu, se prý dozvěděl až z médií. „Policie mě nekontaktovala. Netuším, kdo na jachtě ve chvíli toho policejního zátahu byl. Obvolávám ministerstva, abych se alespoň něco dozvěděl. Mám s tím spoustu starostí a nevím, co si o tom všem mám myslet,“ přiznal majitel jachty.

Bleskové zprávy:

 

Video zpravy - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Znají posádku

Španělští strážci zákona provedli razii na jachtě s českou vlajkou minulý pátek. Zatkli čtyři Čechy, kteří v lodi pašovali 599 kg kokainu. Muži stanou v pondělí před soudem. Podle šéfa Národní protidrogové centrály Jakuba Frydrycha jsou zatčení pašeráci z Královéhradeckého a Pardubického kraje.

ninunka ( 14. listopadu 2014 02:26 )

Ofschore??? aha, tak jsem "doma"

sars ( 13. listopadu 2014 12:02 )

 Měli jachtu potopit, .

maryfox ( 13. listopadu 2014 11:02 )

Takovou loď nepronajme nikdo nevím komu, aby na ní jel nevím kam a zaplatil, když se třeba náhodou vrátí.K cestě přes Atlantik je třeba něco umět a v Česku to není běžná znalost.Čili majitel musel posádku dobře znát a prostě to nevyšlo.Smůla.

bersimalinecka ( 13. listopadu 2014 10:56 )

není to zas až tak dlouho co našli mrtvého Čecha na podobné lodi.Rodina ho ale nepoznala.Taky v tom byly drogy na lodi.Asi by se muselo hledat.

salto ( 13. listopadu 2014 09:19 )

Nevinen

Zobrazit celou diskusi