Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novou hymnu měli policisté jeden den: Nikomu se nelíbila!

Autor: haj - 
8. listopadu 2014
13:30

Hudba z Marsu? Ne, to je policejní hymna! Nebo spíše měla být, její demo verze sklidila mezi řadovými policisty takovou kritiku, že ji policejní prezident nechal po dvou přehráních přepracovat.

„Jako policisté se distancujeme od nové hymny Policie ČR, která připomíná socialistické budovatelské písně a dělá jen ostudu současné policii. Stáhněte tuto píseň a nedělejte z nás šašky,“ rozčilují se policisté například na facebookové stránce s názvem Distancujeme se od policejní hymny.

Negativní reakce na skladbu s názvem V životě nestačí jen snít policejní prezidium mrzí. Nejprve chtěla s policisty o změně hymny diskutovat a vysvětlit jim původní záměr. Nyní ale mluvčí policie uvedla, že  prezident Tomáš Tuhý rozhodl nechat píseň rovnou předělat.

"Policejní prezident pracovní verzi na základě velké kritiky z řad policie pozastavil a vrátí ji k přepracování. Chce, aby hymna lépe vystihovala moderní policii," řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Kritizovaná pracovní verze hymny byla představena v pátek po zhruba sedmi měsících práce. V textu, jehož autorem je Martin Budek, zazní takové perly jako: „…vždy dobro chtít, zlo mužně přemáhat“ či „Ten, kdo chce nad pořádkem bdít, svůj slib má ctít…“. Hudbu složil dirigent Hudby Hradní stráže Jan Zástěra.

Jejich výtvor si můžete poslechnout zde:

Video Policejní hymna - Archiv Blesku
Video se připravuje ...

uzjsemtudlouho ( 9. listopadu 2014 16:52 )

Já už je v životě několikrát potřeboval. Jenže to se člověk spíš dočká smrti než policie, když jí potřebuje.

uzjsemtudlouho ( 9. listopadu 2014 16:48 )

Hudba je jako dělaná k filmům které vznikaly zhruba před sedmdesáti lety, tedy například když se točil Přednosta stanice nebo U pokladny stál.....Slova jsou jako z raných let budování komunismu......Tudíž je to nejen nemoderní, je to hlavně šílený paskvil.

andorea ( 9. listopadu 2014 15:14 )

Být členem PEN-klubu, tak za tuhle písničku lezu kanálama, protože něco tak servilního se hned tak nevidí.

borjar ( 9. listopadu 2014 07:20 )

Kolik policajtů zaměstnáváme ? Udajne nejvíce na počet obyvatel . Někde jsem četl, že 40 t . státních a 22 t městských. To si už hymnu zaslouží.

agent ( 8. listopadu 2014 23:30 )

Ty jsi ale kecálek. Jak ti budou dobrý až je budeš skutečně potřebovat.

Zobrazit celou diskusi