Na místo byly proto vyslány tři posádky RZP, jedna posádka RLP a lékař v setkávacím systému z výjezdových základen v Hradci Králové a Jaroměři. Zároveň se sanitkami vyrazil na místo také vrtulník LZS Kryštof 6 a operativně sestavená záložní posádka RZP. Na místě nehody zasahující zdravotníci ihned zahájili třídění zraněných a jejich ošetřování. Zranění tří žen byla našimi lékaři vyhodnocena jako těžká a jednu z nich museli z vraku automobilu vyprostit hasiči.

Zdravotníci poskytli všem účastníkům nehody neodkladnou přednemocniční péči a provedli řadu nezbytných ošetření, včetně podání příslušných léků. Nejvážněji zraněná přibližně čtyřicetiletá žena, která utrpěla poranění více orgánových systémů, byla po stabilizaci zdravotního stavu transportována letecky do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Na stejné oddělení byly zároveň směřovány další dvě těžce zraněné ženy (*1989 a *1957). Obě utrpěly vážná poranění končetin a zdravotníci vyslovili podezření také na možná vnitřní zranění.

Ostatní účastníci nehody – muž (*1946) a tři ženy (*1990, *1975 a *1951) – utrpěli středně těžká zranění a po ošetření byli našimi posádkami převezeni na Oddělení urgentního příjmu do královéhradecké Fakultní nemocnice.

Ivo Novák, tiskový mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje FOTO: ZZS KHK