Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Al-Káida verbuje české muslimy: Teroristé loví nové džihádisty na internetu!

Autor: shp - 
31. října 2014
11:41

Islamisté z teroristické skupiny al-Káida se zaměřili i na muslimy v Česku! Svou zvrácenou ideologii mezi nimi šíří prostřednictvím sociálních sítí, kde pod svá křídla loví nové ovečky, které fanatizují a dělají z nich džihádisty. Vyplývá to z výroční zprávy Vojenského zpravodajství (VZ).

K šíření svého násilného pojetí islámu využívají teroristé především vlastní internetové stránky a právě sociální sítě. „Dominantní úlohu zde mají zejména džihádistické webové stránky a sociální média jako Facebook nebo Twitter, kde se nekontrolovaně šíří radikální myšlenky a postoje ovlivňující smýšlení mladých evropských muslimů,“ stojí ve zprávě VZ.

Zpravodajci však dodávají, že Česko není primárním cílem al-Káidy. Nežije zde totiž větší populace muslimů. I jedinci, které je mnohem těžší odhalit a dopadnout, však mohou způsobit škody i zapříčinit mnohé oběti na životech.

„Zvyšuje se hrozba vlků samotářů, kteří teroristické útoky plánují a provádějí nezávisle na al-Káidě, a jsou proto obtížněji odhalitelní zpravodajskou činností,“ upřesňuje VZ. Fyzické násilí však není jedinou formou útoků, které džihádisti využijí.

Teroristé se podle VZ častěji uchylují a budou uchylovat ke kybernetickým útokům. Kromě al-Káidy zpráva varuje i před radikály i Islámského státu. Ti také verbují bojovníky z Evropy, které pak vycvičí v Sýrii. „Po návratu do evropských zemí mohou představovat bezpečnostní hrozbu,“ uvádí VZ.

agfor ( 1. listopadu 2014 14:53 )

Mají to ale kluci Al Kájdovský smůlu. V Česku přece žijí jen samí mírumilovní muslimové a ne teroristé.

jana999 ( 1. listopadu 2014 10:11 )

islám v evropě zakázat a kdo se ho nechce vzdát at táhne domů

daggan ( 31. října 2014 19:09 )

Kdo to je český muslim?Češi jsou potomci keltů,slovanů,evropanů a židů z historického území a ne arabů!Džihád,náboženský,politický,ekonomický fanatismus je plný nenávisti,terorismu a válek.Muslimové do Evropy přišli a přichází za ekonomickým prospěchem,který doma,odkud přichází nemají.Pokud se v evropě nechcete muslimové přispůsobit majoriťě,tak odtáhněte zpět odkud jste přišli a právo šária si vemte sebou,jak to řekla na tvrdo australská premiérka.Zdůrazňuji třeba do pr..le!A takto tvrdě má být politika celé EU!!!Na mešity v ČR zapomeňte,jste tady na návštěvě,jako v Teplicích.Co vy na to muslime Mohamede Abassy?

ruudazvostravy ( 31. října 2014 15:35 )

Abi ti tam vole Žydi nenatrhly pý.ču,voni se s tím ani za býlího dne nese*rou.Vihrnou rukávi,vohrnou přetkožku a chlupi sou pak aš za vobráskama.

tarot666 ( 31. října 2014 15:22 )

Ty odporná STB špíno,Tvůj fotr Tě vym.rdal s muslimkou tak chcípni

Zobrazit celou diskusi