Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Jihlavě se zřítila střecha tovární haly: Jeden z dělníků byl zraněn

Autor: Jiří Čada, dce - 
31. října 2014
10:50

V pátek ráno v Jihlavě došlo ke zřícení střechy haly Automotive Lighting, největšího výrobce světel pro automobilový průmysl. Při nehodě byl zraněn dělník (28), který byl v blízkosti místa nehody.

"Událost nám byla nahlášena krátce po půl deváté. Na místo vyjely policejní hlídky, včetně několika vozidel záchranné služby," řekla Blesku mluvčí jihlavské policie, Jana Kroutilová. "U dělníka byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. Nyní s odborníky z inspektorátu bezpečnosti práce zjišťujeme, proč se část střechy zřítila."

Podle přítomných policistů se část střechy utrhla při provádění takzvané zátopové zkoušky střechy nové haly, při které se na střechu nalije ohromné množstv ívody a zkoumá se průsak.

Podle jednoho z vyšetřovatelů se jednalo o sesmeknutí tří střešních vazníků, jeden dopadl na vysokozviždnou plošinu, na které pracovník instaloval protipožární technologie. Dělník pádem utrpěl středně těžká poranění. Z Automotive Lighting se k nehodě odmítají vyjádřit. Výše vzniklé škody zatím policisty nebyla stanovena.

skorice.vanilka ( 31. října 2014 11:34 )

Televize této stránce udělala reklamu.

Zobrazit celou diskusi