Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stropnický o vybuchlém muničáku: Explozi mohly zavinit pohřešované osoby!

Autor: shp, Slávka Červená - 
30. října 2014
18:31

Vypadá to, že exploze muničního skladu ve Vrběticích nebyla samovolná. Prohlásil to ministr obrany Martin Stropnický, který řekl, že by mohla mít spojitost se dvěma pohřešovanými osobami.

Tisíc tun nebezpečné munice! Takové množství je minimálně uskladněno v bývalém vojenském areálu ve Vrběticích, kde vybuchl sklad. Uvedl to ministr vnitra Milan Chovanec.

Mnohé vyděsila i další informace jednoho z přítomných, že tam bylo 500 raket středního doletu. „Jsou tam, ale nevíme, jestli jsou funkční nebo jsou rozebrané - delaborované,“ sdělil hlavní pyrotechnik Michal Dlouhý.

Chovanec přijel situaci řešit i s ministrem obrany Martinem Stropnickým. „V pondělí vláda schválí, aby do lokality nastoupili vojáci a měli stejná práva jako policie. Zároveň se postupně začne odvážet munice. Firmy k tomu vyzveme již zítra,“ řekl Stropnický.

Lidé dali jasně najevo, že tam nic takového nechtějí. „Chceme žít v bezpečí. Kdo je za ten bordel odpovědný, kdo měl dělat kontroly,“ padaly otázky.

Stropnický pak prohlásil, co může za výbuchem skladu stát. „Exploze nebyla nejspíš samovolná, ale podle informací, které mám k dispozici, souvisí se dvěma pohřešovanými osobami,“ nechal se slyšet.

vykutalena.vdova ( 31. října 2014 08:30 )

Na vojnu budou odvedeny celé rodiny...i staří lidé a pěkně do Afghánistánu... Protože tady už dobře bylo .....

vla100k ( 31. října 2014 07:22 )

komediant prijel kvuli novemu scenari ,do mesice to bude natocene jak kriminalka andel vysetrovala vybuch municaku

agfor ( 30. října 2014 20:02 )

Co může komediant vědět o vojenských problémech ?

hofihofi ( 30. října 2014 19:26 )

Odkud letis? Z pracharny.

Zobrazit celou diskusi