Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kriminálka Žižkov: Mladému Stropnickému zabavili počítač. Chtějí mě zdiskreditovat!

Autor: simao, ČTK - 
30. října 2014
15:27

Kolem zásahu kriminálky na radnici Prahy 3 stále příliš jasno není. Matěji Stropnickému odnesla policie služební počítač, ale po čem jde, to ministrův syn neví. Myslí si, že ho chtějí zdiskreditovat kvůli koaličním jednáním! Podle advokátky Hany Marvanové i dosluhující starostky Hujové (TOP 09) však může jít o kostlivce z minulosti téhle městské části...

Vede hnutí Žižkov (nejen) sobě, které na Praze 3 vyhrálo komunální volby. Z téhle pozice se místostarosta Matěj Stropnický snaží domluvit koalici. Nyní se však o něm mluví v jiné souvislosti - kvůli tomu, že za ním přímo do úřad u přišli vyšetřovatelé z kriminálky a odnesli mu počítač!

Ministrův syn Stropnický, jehož otec kromě vedení resortu obrany hraje nadále i v Kriminálce Anděl, však považuje středeční zásah policie v jeho pracovně za pokus o jeho diskreditaci. Někdo mu prý chce ztížit vyjednávání o koalici. Političtí rivalové prý chtějí poslat jeho vítězné hnutí do opozice, uvedl dnes ČTK. Ani Stropnický si však nepočínal před volbami zrovna v rukavičkách - to když se údajně pustil do černého výlepu plakátu na svou podporu...

Starostka prý věří v nevinu Stropnického, ale...

Také končící starostka Vladislava Hujová, která vedla volební kandidátku druhé TOP 09, však považuje současné vyšetřování policistů za nedorozumění. "Chápu to jako formalitu," uvedla s tím, že věří ve Stropnického nevinu.

Kriminální policie ve středu za přítomnosti štábu televize Prima zabavila v kanceláři místostarosty služební počítač. Prima uvedla, že vyšetřování zřejmě souvisí s bytovou politikou, kterou má Stropnický na starosti. Místostarosta tvrdí, že důvod vyšetřování nezná, policie mu jej nesdělila. Stejně se vyjádřila starostka. "To, že měli policisté v patách televizní štáb, považuji za velmi zvláštní a nestandardní," uvedla.

Policie nechce podrobnosti komentovat. Policejní mluvčí Jan Daněk dnes zopakoval informace ze středy, že kriminalisté na radnici zabavili "věc důležitou pro trestní řízení". Víc z "taktických důvodů" odmítl sdělit.

Stropnický nevěří starostce!

Stropnický si však stále myslí, že jde o konkurenční boj mezi stranami! "V Praze 3 panuje zásadní odpor proti koalici, kterou bych vedl jako starosta," tvrdí Stropnický junior. "TOP 09 odmítá přijmout výsledky voleb a snaží se ze mě udělat nepřijatelného koaličního partnera," dodal. Podle něj už je neoficiálně dohodnuta koalice TOP 09, ČSSD, ODS a zástupců menších hnutí, která by k vedení radnice stačila.

Starostka Hujová však dnes existenci dohody popřela. A uvedla, že policie na radnici zasahovala už v září. Tehdy se prý zajímala o šéfku odboru bytů Magdalenou Benešovou. Ta prý tehdy absolvovala několikahodinový výslech na policii. Nyní si proto policie podle starostky vyžádala kromě Stropnického počítače i korespondenci se šéfkou odboru.

"Mluvila jsem s ředitelem příslušného odboru policie a není vedeno žádné řízení proti Matěji Stropnickému," upozornila server echo24.cz advokátka Hana Marvanová, která poskytuje Stropnickému konzultace. Prý jde o záležitosti z minulosti. Ani jí však policie podrobnosti nesdělila. "Policie řeší podnět, který dostala v minulých dnech, je to asi docela akutní. Čeho se to týká, mi policie neřekla," dodala Marvanová. Zásah na radnici však  Stropnickému a jeho starostovským ambicím do not nehraje. Dočká se vysvětlení?

salto ( 31. října 2014 09:21 )

Asi máš pravdu. Bohužel

salto ( 31. října 2014 09:20 )

Jaký počítač? Třiosmšesku, žádná škoda

zada ( 30. října 2014 19:50 )

To samé dělají s Ponertem - policie a za zády TV Prima!!!! Chtějí prostě zdiskreditovat Ponerta vymyšlenou kauzou, chtějí z něj před národem udělat "blázna". Chtějí ho zavřít do basy aby 17.11.2014 nemohl vystoupit na Hradčanském náměstí na povolené demostraci ( tu mu povolit museli, avšak potřebují se ho zbavit - vidí všem těm politickým gaunerům do karet a a na ulici říká už hodně let že převrat v roce 89 byl plánovaný!!! To teď leze ze všech těch starých potentátů!!! Pravda totiž najevo vyjde. Zdeněk Ponert chce referdendum k vážným otázkám země, volby od spoda a skutečnou demokracii.... dělají z něj člověk , který neví co chce, ale jeho myšlenky jsou nadčasové a hlavně pro obyčejné lidi a obyčejný život smysluplné!! Potentáti, politcká šlechta, tuneláři fašistitcký bankovní systém, nespravedlivá justice,protažená ruka všech těchto policie!!! Ti chtějí zavíra člověka jako je Ponert??? Ano řped národem ho zesměšňují, vymýšljí kauzy, Ponert nikdy nejde cestou násilí, to policie ho zbila už několikrát i jeho přátele, a to před úřadem vlády, dále na Václaváku 17.11 .2011, kde řezali do lidí obušky - do poklidné demostrace!!!! Jsou stejní jako byli před 11/89!! Možná i horší, protože se schovávají za demokracii, která tu nikdy nebyla!!!!!Havlokracie, Klausokracie. Od Zemana mě to mrzí - klaní se Dukovi, který nás prostřednictvím kléru okrádá restitecema, ale lidi na ulicích ho nezajímají!!! Jen kecy, kecy. V emanovi jsem se zklamal. Nikdo z politiků nechce referendum, protože by přišli o svoji moc!!!! Ani tahle vláda není to co lidé této země potřebují ke svému klidnému , pracovitému životu!!!! Je mi po 25 letech pseudodemokracie v této zemi hodně blbě!!!!! Ten kdo na něco upozorňuje je odstraněn a způsob se vždycky najde, že politická šlechto!!!!!

gabreta ( 30. října 2014 18:55 )

A proč ne, když si mohla televizi objednat "Kačenka biomasa Jau,jau" na demonstraci ke vstupu do politiky nebo natáčení zatýkání Drátha!

gabreta ( 30. října 2014 18:50 )

Souhlasím, až na to, že protekci by musel mít starej. Mladej byl v politice se "Zelenejma jelitama" daleko dřív, než se taťka stal ministrem!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa