Ještě než Josef Rychtář došel přímo k místu tragédie, kde Iveta Bartošová skočila pod vlak, zastavil se u dřevěného kříže, který u kolejí postavil Ivetin fanoušek. Tam položil květinu a vydal se k druhému masivnímu kříži, který tam vlastníma rukama zabetonoval teprve nedávno. Zapálil svíčku a zamířil přímo ke kolejišti. Někdo na něj však zavolal policii, která musela situaci řešit.

"Dostali jsme oznámení, že na kolejích u Uhříněvsi, se koná pietní akt. Když policie dorazila na místo činu, pan Rychtář už od kolejí odcházel. Tudíž jsme jen dohlédli na celou situaci, aby se tam nic dalšího neodehrálo. Vše se vyřešilo bez incidentu," řekl Blesk.cz tiskový mluvčí Policie ČR Jan Daněk .

Rychtářovy další kroky pak vedly na hřbitov v Říčanech, kde nechal Bartošové postavit hrob s náhrobkem s Ivetinou podobiznou. V doprovodu neteře na hrob položil srdce z bílých růží. Přes něj byla uvázána smuteční stuha Navždy Tvůj Josef a na druhé stálo Nikdy nezapomenu.

Rychtáře tato smutná chvilka velmi dojala a při zapalování svíček se rozplakal. Když utřel slzy, postavil se před hrob a v tichosti uctil památku své zesnulé ženy. Pak už se vydal směrem k autu a odjel.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář opět na kolejích Pavel Machan

 

Fotogalerie
19 fotografií