Šaty a vše co k nim patří jsou součástí společenské prezentace, podílí se na vzhledu člověka. Spoluvytváří jeho image. Ať se vám to líbí, nebo ne. To platí nejen pro slavné, veřejnosti známé osobnosti, ale i lidi na anonymní ulici. Proto jsme se rozhodli jejich vkus, eleganci a kreativitu také mapovat.

Móda se přece nabízí všem. Nemíří jen k celebritám, tvářím showbyznysu, parádníkům s kontem dovolujícím utrácet. Ona přece každému dává šanci k realizaci. Je součástí životního stylu, designu, stejně jako zařízení bytu, hrnek, z nějž pijete. Dostatek prostředků samozřejmě mnohé usnadňuje, na výsledném efektu se podílí, ale sukces nezaručí, pokud schází estetické cítění, módní povědomí, což outfity leckterých person na různých společenských akcích dokazují.

Video
Video se připravuje ...

PREMIÉRA: Módní policie z ulice: Františka zhodnotí i vás! Blesk TV

Klíčem nejsou prachy, ale vkus

Ti, jež štáb Blesku cz. na chodníku zastaví a oni budou mít odvahu a chuť nechat se ohodnotit, samozřejmě nelze posuzovat jako vyfiknuté na večírcích pózující osoby. Tito lidé přece nejsou připraveni. S ničím takovým nepočítali. Ve valné většině ani nedisponují parádě přejícími příjmy či popularitou, která umožňuje si značkový model, šaty z návrhářské dílny, vypůjčit.

Kritériem této fashion z ulice zkrátka není peníze vyžadující kvalita, trend udávající značka, ale čistota stylu, osobitost, kultivovanost. Hra s barvami, doplňky.  Zkrátka zmíněný, tolik omílaný vkus, jenž se za peníze nekoupí. Pro ty, kteří žijí od výplaty k výplatě, to může znít jako chlácholivé klišé. Ale není to klišé, nýbrž neoddiskutovatelný fakt.

Tato dáma působí kosmopolitně, příjemně suverénně a Dior kabelkou korunovaný outfit jasně naznačuje, že nakupuje v luxusních buticích. Mimochodem, tento model prý obnáší investici kolem sta tisíc korun, jak Blesku sympaticky sdělila. Paní Tereza rovněž podotkla, že barvy vnímá jako prostředek neverbální komunikace a oblíbená červeň k ní prý umí vyprovokovat. Nic proti rudé, ale šortky jsou s otazníkem, byť mají elegantní podobu. Chomoutový límec topu na fazóně saka příliš nevyzní a stylisticky sporné jsou i otevřené lodičky.
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Tereza (47): Majitelka školy koučinku z Prahy

Tato dáma působí kosmopolitně, příjemně suverénně a Dior kabelkou korunovaný outfit jasně naznačuje, že nakupuje v luxusních buticích. Mimochodem, tento model prý obnáší investici kolem sta tisíc korun, jak Blesku sympaticky sdělila. Paní Tereza rovněž podotkla, že barvy vnímá jako prostředek neverbální komunikace a oblíbená červeň k ní prý umí vyprovokovat. Nic proti rudé, ale šortky jsou s otazníkem, byť mají elegantní podobu. Chomoutový límec topu na fazóně saka příliš nevyzní a stylisticky sporné jsou i otevřené lodičky.

P.S.: Ano, tady jsem krutě přísná, ale prostředky, jež podnikatelka na parádu vynakládá, k tomu opravňují.

Tato slečna otrokem módy není, snaží se náklady na ni minimalizovat, protože její prioritou je školné a spoření na vysněný domeček. Dívčí šaty, které si spolu s páskem za necelých pět set ve slevě pořídila, subtilní balerínky plus robustní taška ničím neoslovují. Dlouhý závěs na krku je stylisticky nepatřičný a jemné líčení by výslednému dojmu pomohlo. Ale i tak není outfit nevkusný.
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Lucie (18): Studentka pedagogické školy z Berouna

Tato slečna otrokem módy není, snaží se náklady na ni minimalizovat, protože její prioritou je školné a spoření na vysněný domeček. Dívčí šaty, které si spolu s páskem za necelých pět set ve slevě pořídila, subtilní balerínky plus robustní taška ničím neoslovují. Dlouhý závěs na krku je stylisticky nepatřičný a jemné líčení by výslednému dojmu pomohlo. Ale i tak není outfit nevkusný.

P.S.: Standardní civil babího léta na náměstí v Berouně. K laciné, tržnice hodné atraktivnosti má daleko. Což je podstatné.

Příliš mužů, jež mají chuť a odvahu se stát členem Módní policie ulice obnášející kritiku, ale i poradenství, není. Tomáš, který jako většina jiných nakupuje u zavedených, cenově dostupných konfekčních značek, to však při odchodu ze školy s batohem na zádech dal. A dokázal, že i bunda od Celio za sedmnáct set korun může v kombinaci s módními kalhotami z H
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Tomáš (24): Student VŠ z Liberce

Příliš mnoho mužů, kteří mají chuť a odvahu se stát členem Módní policie ulice, není. Tomáš, který jako většina jiných nakupuje u zavedených, cenově dostupných konfekčních značek, to však při odchodu ze školy s batohem na zádech dal. A dokázal, že i bunda od Celio za sedmnáct set korun může v kombinaci s módními kalhotami z H&M, trikem s barevně vyladěným potiskem a decentními teniskami vypadat dobře.

P.S.: Outfit nepostrádá přirozenost, lehkou ruku, je příjemný.

Sympatická, rázně působící blondýna prozradila, že se ráda parádí a baví ji ladit barvy. Zejména u bot s kabelkou. Cit pro barevnost se projevil i v této stylistické kreaci. Volba plátěné košile s šátkem u krku je milá a nadčasová, denimovou sukni se spornými nakládanými kapsami lze při značně dobré vůli pokládat za klasiku. Barevný akcent střevíců je zajímavý, leč romantická ozdoba na nich se sportovnímu stylu příčí. A lacině efektní taška bohužel představuje úlet, který je s elegancí neslučitelný.
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda

Alexandra (48): Makléřka z Kolína

Sympatická, rázně působící blondýna prozradila, že se ráda parádí a baví ji ladit barvy. Zejména u bot s kabelkou. Cit pro barevnost se projevil i v této stylistické kreaci. Volba plátěné košile s šátkem u krku je milá a nadčasová, denimovou sukni se spornými nakládanými kapsami lze při značně dobré vůli pokládat za klasiku. Barevný akcent střevíců je zajímavý, leč romantická ozdoba na nich se sportovnímu stylu příčí. A lacině efektní taška bohužel představuje úlet, který je s elegancí neslučitelný.

P.S.: Béžový materiál kabely do ruky i přes rameno vyznívá velmi uměle. Reliéfní aplikace křiklavých terčů stylizovaných květů značně poutově a fakt, že tento model paní makléřka pořídila v jakémsi butiku na pražském Smíchově, na věci nic nemění. Není butik jako butik a méně většinou znamená víc.

Béžový materiál kabely do ruky i přes rameno vyznívá velmi uměle. Reliéfní aplikace křiklavých terčů stylizovaných květů značně poutově a fakt, že tento model paní makléřka pořídila v jakémsi butiku na pražském Smíchově, na věci nic nemění. Není butik jako butik a méně většinou znamená víc.
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda