Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Popravil kmotra Housku: Dostal 17,5 roku a má zaplatit 2,5 milionu pozůstalým!

Autor: simao, ČTK - 
24. října 2014
08:55

Proces v případu vraždy severočeského kmotra Romana Housky je u konce. Padl rozsudek. Houskův vrah dostal 17,5 roku natvrdo! Soud navíc rozhodl i o peněžitém trestu - odškodnění pro pozůstalé.

Bývalý voják Michal Krnáč má za vraždu vlivného člena ČSSD Romana Housky strávit 17,5 roku ve vězení. Rozhodl tak dnes Krajský soud v Ústí nad Labem, který se přiklonil názoru obžaloby - tedy k tomu, že šlo o předem plánovanou vraždu s loupežným motivem! Muž po činu prohledal dům oběti, soud jej uznal vinným i z porušování domovní svobody.

"Nejel na pracovní pohovor, jak tvrdil, ale jel do domu usmrtit Romana Housku," uvedl soudce Jiří Bednář při zdůvodnění rozsudku Bednář. Vraždu kmotra Housky označil za popravu.

Soudce připomněl, že se motiv vraždy nepodařilo zjistit. "Není prokázán jakýkoli smysluplný motiv. Nepodařilo se zjistit, zda plnil zadání jiné osoby, nepodařilo se zjistit, jestli se na tom s ním podílela jiná osoba," upozornil Bednář. Podle soudu nemusí dnešní rozsudek znamenat konec celého případu. "Byl uzavřen případ Michala Krnáče, nelze říct, že by byl uzavřen případ pana Romana Housky. Jestli vyjdou najevo okolnosti, kdo se na případu případně podílel, budou orgány činné v trestním řízení konat," doplnil soudce.

Video Exvojáka odsoudili za vraždu kmotra Housky. Skutečný vrah je na svobodě? - Jana Ulrichová, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Odškodné pro Houskovu partnerku i jejich dcery

Kromě trestu odnětí svobody však přijde Houskova poprava vraha draho. Blízkým oběti má Krnáč zaplatit bezmála 2,5 milionu korun. Houskově partnerce Janě Vaňhové, matce a třem dcerám přiznal soud zákonem stanovenou částku 240 000 korun. Nejmladší z dcer má podle soudu nárok i na jeden milion korun náhrady škody. Kromě toho má Krnáč zaplatit náklady na Houskův pohřeb.

Roman Houska zemřel loni 18. listopadu u svého domu. Krnáč ho podle soudu zastřelil čtyřmi ranami z pistole. K usmrcení vlivného sociálního demokrata se přiznal, podle své verze ho ale zastřelil po vzájemné potyčce.

Video Zprávy: Rakovina v rodině známé herečky! A akutní operace Bartošky! - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

londynskypes ( 24. října 2014 15:45 )

Kluku drz she by to hajzl

cernykondor ( 24. října 2014 15:42 )

Škoda, že soud nenašel způsob jak toho člověka osvobodit, vždyť zabil škůdce společnosti.

sars ( 24. října 2014 14:27 )

 Za jednu housku 17, 5roku, to je středověk. Stejně si Myslim že dostal moc, zabil politika, chápal bych takovej flastr kdyby zabil člověka. Možná je se*e že neřekl proč?

fujhnus ( 24. října 2014 13:10 )

me by spise zajimalo kde vezme ten vojak na odskodneni penize kdyz v kriminale se nepracuje.

tarot666 ( 24. října 2014 11:57 )

komu asi tak chybí kromě rodiny ten darebáK?,?Nikomu,stejně jako kdyby chcípl Ráth,Bém,Janoušek,Rittig,Topol,Pahrobek,KLaus,Zeman, dalších asi deset tisíc kmotrů-takže je mě to fakt buřt,že někdo dostal 17 roků,spíš měl dostal medaili od pracujících

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání