Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Václav Klaus míří do čela rady pro vzdělání: Mám vážné pochybnosti o kvalitě našich škol!

Klaus míří do rady pro vzdělání.
Klaus míří do rady pro vzdělání.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, senf - 
24. října 2014
07:13

Kam budou mířit kroky českého vzdělávacího systému v příštích letech, tak taková a jiná témata budou mít na stole členové nově zřízené Národní rady pro vzdělávání. Patnácti člennému týmu odborníků bude „velet“ bývalý prezident České republiky Václav Klaus.

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) pomalu poodhaluje, kdo bude v příštích letech řešit problémy vzdělávání našich dětí prostřednictvím speciální rady. Na koho připadne křeslo vedoucího této rady, bylo z pohledu ministra celkem jasné. „Šlo mi také o názorově pestré složení, abychom společně dokázali nastavit strategii, která se nebude měnit s každým ministrem. Proto jsem do čela rady vybral bývalého prezidenta Václava Klause, který razí ve vzdělávání trochu jinou teorii než já. V některých věcech se shodneme, v jiných ne, ale tak to má být," prozradil pro deník.cz.

Bývalý prezident Klaus tuto svou novou úlohu s radostí přijal. „Mám vážné pochybnosti o kvalitě našich škol i o způsobu, jak jsou hodnoceny. Mohu-li přispět k nějaké změně v tomto smyslu, rád to udělám,“ nechal se slyšet Klaus.

Do rady pro vzdělání by měly podle všeho mluvit i jiné špičky z různých oborů a odvětví. Mezi jinými by se zde měli objevit i dva rektoři univerzit nebo předsedové a prezidenti hospodářské nebo agrární komory apod.

1pravda1 ( 24. října 2014 16:38 )

Klaus mladší je poradcem pro školství v ODS a starý Klaus bude spolupracovat se socanem Chládkem také na školství? Co měl kdy starý Klaus společného se školstvím, že by chtěl mít možnost ovlivnit učebnice se svou osobou? Tady něco hodně smrdí, a Chládek v tom jede!!!

1pravda1 ( 24. října 2014 16:32 )

No snad to nevymyslel Zeman, ten si nějak s Klausovými rozumí, nejdříve odešle jen tak starou důchodkyni Livii na post velvyslankyně a ještě se stále paktuje s Klausem... Prosím premiéra, aby Chládka vyhodil, protože není možné aby takový falešný člověk jako je Chládek řídil školství, jako senátor dával na Klause stížnost k Ústavnímu soudu za zločinnou amnestii, ředitelé škol sundávali obrazy s Klausem ze zdi, a on s ním bude spolupracovat ve školství? Chládek udělal neodpustitelnou chybu a musí vypadnout! Škoda, že se toto neprovalilo před volbami do senátu tohoto falešného ovlivnitelného člověka , jakým se Chládek ukázal.

pravlast ( 24. října 2014 15:35 )

A co třeba doložit výpis majetku a přiznání všech příjmů?To by snad bylo jednodušší.

pravlast ( 24. října 2014 15:33 )

Aaale bóže,tak si tam vyškolí nové letouše,ochrankáře a letušky.

pravlast ( 24. října 2014 15:20 )

A letouše od letušky rozpoznáš? Co kdybys chtěl lízat a vypíchneš si voko

Zobrazit celou diskusi