Policisté z místního oddělení na Jarově pracují od srpna na případu podvodu v bazaru-zastavárně na Praze 3 v Koněvově ulici. Během dopoledne přišla do prodejny čtveřice mužů, prohlížela si vystavené zboží a poté se s prodejcem domluvila na nákupu pětiset eurové bankovky za deset tisíc českých korun. Jeden z mužů pak předal bazarníkovi takzvanou ruličku stokorunových bankovek s nápisem 10 tisíc korun a mezitím začala smršť různých otázek. Po pár minutách muži odešli, ovšem až poté prodavač zjistil, že v takzvané ruličce je místo deseti, pouze tři a půl tisíce korun. Případ tak nahlásil na nejbližší služebně a poskytl policistům i videozáznam, na kterém jsou podezřelí muži zachyceni.

Podle prodavače byla skupina čtyř mužů velmi dobře sehraná, všichni měli své role předem promyšlené a v bazaru úmyslně vytvářeli zmatek tím, že si nechali ukazovat různé zboží, neustále se vyptávali a vstupovali do rozhovoru. Prodavač nakonec přišel jak o peníze, tak navíc i o autorádio vystavené na pultě. Policisté muže podezřívají ze spáchání trestného činu podvodu, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Čtyři muži jsou středního věku, tmavší pleti. První je hubený, vlasy má vyholené (účes takzvaný ostrůvek) a na obou předloktích má ze zadní strany tetování. Druhý je střední postavy, má tmavé vlasy s kouty a výrazné tmavé obočí. Třetí je zavalité postavy, na pravém bicepsu má tetování a čtvrtý byl nemladší, hubený a v bazaru se zdržel jen velmi krátkou dobu.

Podle prodavače měla čtveřice bulharský nebo rumunský přízvuk. Jakékoli informace k této skupině podezřelých, jejich totožnosti, pohybu nebo pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR.

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR