Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nakradli šperky za 2 miliony! Sběratel cenností si přivedl v Ostravě zloděje až do domu

Autor: Ivana Žáková - 
23. října 2014
06:58

Zloděje (35) si přivedl až domů a ten ho obral! Tak dopadl majitel (40) sbírky šperků z Ostravy. Lump ho s kumpánem postupně obírali, a než si toho sběratel všiml, připravili ho o šperky za dva miliony!

Na místo správce se zloděj dostal na základě doporučení od známého. Těžko říct, zda známý tušil, že jde o recividistu, který nenastoupil trest. Správce měl za úkol uklízet a opravovat dům. Jenže v květnu jeho majitel přinesl z bankovního trezoru domů sbírku šperků, aby je zadokumentoval. Jak Blesk zjistil, největší část sbírky tvořily prsteny s drahokamy, většinou je sběratel zdědil.

Správce kradl postupně prsteny. Později dal klíče dalšímu zloději (43) a šperky se už začaly ztrácet ve velkém. Toho si všiml už i sběratel a zjistil, že mu doma chybí 107 cenností. Během dvou dní kriminalisté zadrželi zloděje a při prohlídce bytu jednoho z nich se nestačili divit. „Šperky byly ukryty v odpadkovém koši a dokonce ve varné konvici. Našly se také zástavní listy,“ uvedl kriminalista Jan Beran. Zloději neměli o hodnotě šperků ani páru. Prsteny prodávali i náhodným lidem hrubě pod cenu. Majitel měl všechny šperky znalecky oceněné.

Zlodějům hrozí za téměř dvoumilionovou škodu až osm let vězení. Zřejmě vyšší trest dostane právě »správce«, který hned putoval za mříže, protože za předchozí rozsudek nenastoupil do vězení. Za sebou má už osm deliktů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání