Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Plivl Stropnický na vojáky? Pletete si fikci s realitou a dejte si pozor, vzkázal poslancům

Autor: simao, ČTK - 
22. října 2014
13:29

Copak je to za ministra?! Na hlavu šéfa obrany Martina Stropnického se snesla kritika za slova, která pronesl jako herec v Kriminálce Anděl. Prý poplival české vojáky. Stropnický však vrací úder. Kritici nerozpoznají fikci a realitu, při plivání by si pak měli dát pozor na protivítr...

Je ministrem a zároveň stále ještě hraje i v krimi seriálu. Tahle kombinace se nyní ukázala u Martina Stropnického pořádně výbušná. To když manžel Veroniky Žilkové odhaluje kšeftování s drogami v české armádě. Naběhl si i svou replikou "Nezlobte se na mě, ale nějaká mezinárodní pověst a rotace Afghánistánu je mi ukradená." 

Do grilování Stropnického se zostra pustila poslankyně Jana Černochová (ODS). Podle ní udělal z vojáků dealery drog a vrahy. "Poškozuje obraz armády České republiky," myslí si členka výboru pro obranu.

Nad Stropnického účinkováním v tomto dílu se pak pozastavil také předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). "Poté, co jsem zaznamenal reakce vojáků na poslední epizodu jsem si ji pustil a jsem v šoku. Pokládám ji za plivanec do tváře všech příslušníků Armády ČR. Je naprosto neuvěřitelné, že se k takové věci propůjčil současný ministr obrany," napsal Hamáček na Facebooku.

Stropnický jim však vrací úder. Z kritiky si příliš těžkou hlavu nedělá a přidává ještě jedno upozornění. "Prý jsem v neděli uvedeným dílem Kriminálky Anděl plivnul vojákům do tváře. Pokud to tak někdo z nich vnímá, mrzí mě to. Jestli si ale někdo ještě stále v roce 2014 plete televizní fikci s realitou a snaží se z toho vytřískat politické body, jde o jedovatou slinu úplně zoufalou. A při takovém plivání je třeba dát pozor na protivítr...," vzkázal kritikům ministr Stropnický na Facebooku. Omlouvat se nehodlá. To by podle něj měli udělat spíše ti, kteří v minulosti snižovali armádní rozpočet a byli u pochybných transakcí.

Stropnický: Ministrem nebudu navěky

Ve svém prohlášení na stránkách ministerstva obrany pak Stropnický opět vysvětloval, jak se to seběhlo s jeho hraním v době, kdy je jedním z vrcholných státních představitelů. "Natáčení další série bylo už v pokročilé přípravě, scénáře napsány a s dlouhodobou prací počítal i početný štáb, včetně mnoha herců. Co teď?," přibližuje situaci ministr, kdy již bylo naplánování točení 4. řady seriálu.

"Bylo nutné vymyslet rozumný kompromis. Nakonec jsem se s vedením televize dohodl, že několik dílů bude přepsáno, aby mohla být moje postava (šéf mordparty Tomeček) vyvedena z dějové linky. Zároveň takové řešení umožňovalo můj případný návrat do seriálu, pokud by se v budoucnu plánovalo další pokračování. Ministrem nebudu navěky a je tedy logické udržovat s mojí původní profesí určitý kontakt pro návrat ´do civilu´," dodal Stropnický. Chápe prý, že situace mohla vyznít nevhodně a nešťastně. "A to mě rozhodně netěší. Vaší práce si totiž velice vážím," upozornil ministr-herec. 

rockyshowman ( 14. prosince 2014 13:36 )

Vykašlete se na kritiku toho chlapa. Vždyť byl jako voják( ukazoval voj. knížku)zařazen AUS. Armádní umělecký soubor. Kdo byl u armády ví jakou fumkci toto zařazení znamenalo. Leháro a výlety po republice. Asi mu tato záliba zůstala. Vojáci mají jiné starosti bez komedií.

johnbee ( 24. října 2014 17:16 )

Stropnický, jako ministr se měl této epizodě vyhnout, jestli to ale bylo podle smlouvy možné. V seriálu vystupuje jako nějaký policista a hrál pouze to, co mu určil scénář. A pouze troubové včele s paní poslankyní, která chce zvedat prapor upadajícího modrého ptáka křičí něco o demisi a podobných kravinách.

osinek ( 24. října 2014 16:57 )

Ten balvan Stropnický by se měl národu omluvit a nabídnout demisi na funkci ministra obrany za znevažování armády!!! Coapk je možné, aby ministr obrany v roli policajta v podřadném televizním seriálu znevažoval roli členů vojenské mise, kteří nasazují životy v boji proti islámským teroristům v Afganistánu? Líčit (ve funkci ministra obrany)členy vojenské mise jako pašeráky opia, kteří chlastají "první ligu" a po návratu do vlasti prodávají opium (navíc vše je v rozporu se skutečností) to je neskutečné pochybení! Není to tak dávno, co Stropnický (tentokrát jako ministr obrany)truchlil nad vojáky zabitými v Afghanistánu. Cynik by mohl položit otázku,zda ministr obrany Stropnický to truchlení pouze "nehrál", zda to nebyla jenom další Stropnického role jako v tom bulvárním policejním seriálu znevažujícím členy české vojenské mise v Afganistánu.... Není SKANDÁLNÍ, že Babišovo Hnutí (nebo spíše SEKTA?) ANO jednání ministra obrany Stropnického obhajuje a že Stropnického šéf Babiš, který neopomene tvrdě pranýřovat i sebemenší pochybení zástupců jiných politických stran, nyní mlčí!!!! Holt Babišovi, který je krajně nedůvěrohodný a pokrytecký, můžou věřit pouze naivové. A volit Hnutí (Sektu) ANO volí polovygumované mozky!!! zástupce jiných Copak Stropnický neví, že vojáci nasazují životy v boji proti islámským teroristům v Afganistánu? Proč vystupuje v bulvárním seriálu znevažujícím armádu? A propos, již se ozvali členové české mise v Afganistánu, kteří odmítají znevažování vojenské mise v Afganistánu, kde zahynulo několik českých vojáků!!!

osinek ( 24. října 2014 16:05 )

Stropnický točil letos již jako ministr obrany příslušnou část seriálu, ve kterém Stropnický prezentuje členy české vojenské mise v Afganistánu jako pašeráky opia, kteří po návratu do ČR se perou po hospodách (zahyne několik lidí) a pašované opium prodávají jako by se nechumelilo!! Něco podobného tj. aby ministr obrany si "přivydělával" ke svému stotisícovému platu v bulvárním seriálu, ve kterém odsuzuje chování vojáků na zahraničních misích, to nelze vidět ani v banánových republikách těch nejprofláklejších zemích!!! A ten podvodník Stropnický se odmítá omluvit národu za své neskutečné pochybení!!!!!

bibi-oliver ( 23. října 2014 11:19 )

než se stal ministrem -povolání herec.prostě hrál co mu bylo nabídnuto,já osobně si myslím ,že větší hraní je v poslanecké sněmovně ,kde by mělo být vše nehrané a to co vyjde z této sněmovny ven je jen to co oni sami dovolí,ale poslanci si pletou poslaneckou sněmovnu s divadlem či filmem a proto vůbec nedokáží brát filmy,seriály s nadhledem ve všem vidí jen tu jejich špinavou politiku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa