Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zoufalá matka vražedkyně ze Žďáru nad Sázavou: Dcera potřebuje léčbu, ne trest!

Autor: Ivana Žáková, zrk - 
22. října 2014
05:03

Schizofrenička Barbora Orlová (26), která zabila studenta (†16) ve Žďáru nad Sázavou, je obviněna z vraždy a braní rukojmí. Její matka se obává exemplárního potrestání. Nepřeje si proto nic jiného, než aby byl případ posuzován spravedlivě.

Dagmar Orlové je jasné, že žďárský útok se stane exemplárním případem, kvůli němuž budou padat hlavy a který zřejmě i v zákonech přinese mnoho změn. „Co se týče potrestání či léčby, na to v konečném důsledku může doplatit hlavně moje dcera,“ obává se matka útočnice Barbory.

Její dcera má cejch nebezpečné vražedkyně. „To mě strašně ničí a já potřebuji teď hlavně sílu, abych mohla dceru bránit. Pořád opakuji, že nechtěla nikomu ublížit, je vážně nemocná a nepoznala jsem to já ani lékaři,“ řekla Blesku Dagmar Orlová.

„Všude se hledá, kdo pochybil, ale společně s lékaři jsme se mohli přesvědčit, jak je schizofrenie nevyzpytatelná,“ řekla. Podle matky měla Barbora po celou dobu výbornou lékařskou péči. „Já nemohu lékaře vinit, ale naopak jsem jim vděčná za obětavost a vstřícnost, s níž jsem se setkala zejména v opavské léčebně,“ konstatovala dále Dagmar Orlová.

Matka je přesvědčena, že pokud Barbora zůstane od ní naprosto izolovaná, bude to pro ni konečná stanice. „V Opavě jsem měla přehled, jak léčba probíhá, co se s dcerou děje. Bude strašně důležité, aby nebyla sama. Za nějaký čas se znormalizuje, co bude dál prožívat, to si ale nedokážu ani pomyslet,“ řekla Orlová a dodala: „Chci jediné, ať ji léčí, a ne trestají!“

Video Matka schizofreničky, která zavraždila Petra: Vím, proč zabíjela! - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

.abcd.abcd. ( 24. října 2014 00:32 )

Aby matka byla zodpovědna musela by být jmenována soudem co by opatrovník, to se ale nestalo, kapišto????? Svéprávnost dříve způsobilost k právním úkonům. /ne lidově, ale nyní úředně!...nemáš nejnovější informace, nyní se to jmenuje Svéprávnost, děláš ze sebe chytrou a nevíš nic! (§ 465 až 471)Opatrovnictví - Soud jmenuje opatrovníka člověku, je-li to potřeba k ochraně jeho zájmů, nebo vyžaduje-li to veřejný zájem.

.abcd.abcd. ( 24. října 2014 00:14 )

Přečti si nejdřív tohle než zase začneš pindat. http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A9pr%C3%A1vnost To ty plácáš pátý přes devátý a mícháš brambory s ovsem.

.recyklad. ( 22. října 2014 14:40 )

odvykni si poroučet diskutujícím, tady jsi prd a ne náš poručík, jsi tu leda za vola

reiner ( 22. října 2014 13:41 )

.abcd.abcd. ( 22. října 2014 13:35 )

No jo stejný pako.recyklad., ty taky ječíš jak když bys měla opruzenej zadek, ale vědomosti žádný. Co nadáváte, že byl zrušenej trest smrti! Chtěli jste do EU? Chtěli a jedna z podmínek byla - zrušení trestu smrti. Volíte a houno víte co děláte, vy vzdělanci a inteligenti. A paní učitelka nejsem a ani s pindíkem být nemůžu, bejku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání