Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stropnický by měl hrát v pohádkách! Poslanci grilovali ministra za hlášku ze seriálu

Autor: ČTK, dce - 
21. října 2014
15:18

"Mně nějaká mezinárodní pověst nebo rotace mise v Afghánistánu je úplně ukradená!" prohlásil v pondělí ministr obrany Martin Stropnický v Kriminálce Anděl! Celou věcí se dokonce měli zabývat poslanci. Ve sněmovně se asi řeší už i výroky ze seriálu. Proboha proč?

Martin Stropnický totiž tuhle hlášku měl ve scénáři k seriálu Kriminálka Anděl. Občanským demokratům se díkybohu nepodařilo prosadit požadavek, aby se Sněmovna dnes celou věcí zabývala.

Zařazení bodu navrhla Jana Černochová (ODS), podle níž Stropnický v roli vyšetřovatele udělal z vojáků dealery drog a vrahy. "Poškozuje obraz armády České republiky," uvedla Černochová. Stropnický by se podle ní měl vojákům omluvit. Byli to totiž vojáci, kteří na celou věc upozornili - po nedělích asi sledují, co se kde šustne. Hlavně pokud to je v televizi.

Proti sněmovní debatě o záležitosti se vyslovil předseda poslanců KSČM Pavel Kováčik. "Neměli bychom se zabývat seriálovou fikcí," podotkl. Pokud by se na program schůze dostal, poslanci by pouze udělali propagaci seriálu i televizi Nova.

Nad Stropnického účinkováním v dílu se už v pondělí pozastavil předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). "Poté, co jsem zaznamenal reakce vojáků na poslední epizodu, jsem si ji pustil a jsem v šoku. Pokládám ji za plivanec do tváře všech příslušníků Armády ČR. Je naprosto neuvěřitelné, že se k takové věci propůjčil současný ministr obrany," napsal na Facebooku.

"To, co se vysílá v televizi, to je fikce, to není život, to jsou svým způsobem pohádky pro dospělé. V roce 2014 by už mělo být jasné, že co se děje na plátně, je smyšlenka a stylizace," uvedl před poslanci Stropnický. Herec si nemyslí, že by se měl omlouvat. Dodal také, že si ve skutečnosti práce armády váží.

No prostě skandál! Kdovíjakým seriálem se budou poslanci zabývat příště...

ad-ga ( 23. října 2014 13:59 )

Černochovou a Hamáčka odvolat z funkce za blbost.Nerozeznají seriál od skutečnosti. Stropnickému nesahají ani ke kotníkům.

salto ( 22. října 2014 11:34 )

Teď jde o to kde je vylízaná - nahoře, nebo...

salto ( 22. října 2014 11:31 )

Inu ódees, co od té party lhářů a zlodějů čekáte

pravlast ( 22. října 2014 00:53 )

Asi četli AHA/Blesk,tam se taky rozebírá kdo-s kým-komu-jak

pravlast ( 22. října 2014 00:52 )

Omvula za překelp: o posl/r/aných posl/r/ancích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa