Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadné setkání nad Anglií: Airbus plný cestujících kontra letící muž!

Autor: so - 
24. října 2014
23:10

Pilot Airbusu 320 zůstal jako opařený, když mu nad Manchesterem sto metrů od letadla plného cestujících přeletěl vysokou rychlostí objekt ve tvaru člověka, který ale nebyl schopen přesně identifikovat. Záhadu nerozluštily ani radary, ani věhlasní letečtí experti.

Případ se stal 13. června, ale kvůli utajovanému vyšetřování spatřil světlo světa až nyní. „Uviděli jsme to nad námi, minulo nás to asi o sto metrů a zmizelo pod letadlem,“ uvedli piloti airbusu. Podobná svědectví poskytli i cestující.

Vedení letového provozu však na radaru v době »setkání« nevidělo žádný objekt popisované velikosti. „Je to velmi nepříjemné, ale nejsme schopni přesně určit, co se vlastně stalo,“ zní oficiální (!) vyjádření leteckých úřadů.

Piloti se nakonec přiklonili k názoru, že šlo o balon nafouknutý do tvaru létajícího muže. Jenže onen »aviatik« byl rychlejší než na přistání se chystající letadlo, což možnost balonu zřejmě vylučuje! „Je to úplná a naprostá záhada,“ řekl vyhlášený letecký expert Chris Yates.

Tip Blesku: Byl to on?

Nebyl se náhodou nad Manchesterem proletět Švýcar Yves Rossy jenž si sestrojil trysko-křídlo?! Poku ne, muselo jít nutně o Supermana, který chtěl v dnešní době plné leteckých katastrof pohlídat přistávající airbus...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi