Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hrdinu Petra pohřbí v pondělí: Rozloučit se přijde celé město

Autor: dce - 
16. října 2014
15:46

Pohřeb hrdiny Petra (†16), který ve škole zachránil spolužačku, se bude konat v pondělí 20. října. Na Zelené hoře ve Žďáru se s ním rozloučí rodina ale i kamarádi, vedení školy i zástupci města a kraje. Petra v úterý ráno ubodala psychicky nemocná vražedkyně Barbora v místní škole.

„Poslední rozloučení proběhne v pondělí 20. října ve 12 hodin ve smuteční síni na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou,“ sdělila serveru idnes.cz pracovnice městského úřadu. I ředitel žďárské obchodní školy potvrdil svou účast, po domluvě s rodinou dorazí na pohřeb i pár spolužáků a učitelů.

Už zítra ale školu navštíví premiér Bohuslav Sobotka, dostavit by se ovšem měl i prezident Miloš Zeman. Na místě chtějí oba muži položit květiny a zapálit svíčky. Prezident prohlásil, že se chce poklonit mladíkovi, který na místě položil život za svou spolužačku.

Na pietní místo před školou chtějí květiny dát i hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a starostka Žďáru Dagmar Zvěřinová. Lidé zasílají kondolence i e-mailem, město je rodině předá příští týden.

Video Zprávy: Boj o život slavné modelky! A vraždkyně ze Žďáru chtěla, aby ji zastřelili! - Blesk TV
Video se připravuje ...

keyda ( 16. října 2014 18:25 )

Petr se zachoval nebojácně, a tak jak většina lidí není schopna, tedy okamžitě reagoval na obranu druhého člověka. Dnes je toto jednání velkou vzácností (viz pan Velíšek). Je hrozné jak to skončilo. upřímnou SOUSTRAST.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání