Podnikatelka Nora Mojsejová (56) si na vlastní kůži zkusila, co to je skončit mezi čtyřmi stěnami. Po svém propuštění se straní médií, ale i tak si sem tam neodpustí něco ze svého ročního nedobrovolného pobytu za mřížemi pustit.

Čas strávený v base byl podle slov Mojsojové hororem, ale přesto nelenila a učila se trestnímu právu. „Já to mám nastudované, rok jsem neměla, co dělat. Trestné právo ovládám perfektně, zítra můžu jít na zkoušky,“ prozradila pro slovenský Rytmus života podnikatelka, která by se zpátky do vězení už nerada podívala.

Mojsejovou totiž čeká další soudní stání, které pro ni nebude jednoduché. „Měla bych to už nejraději za sebou,“ nechala se slyšet stíhaná Mojsejová. Podle všeho však v base zase tak špatně nebylo, i samotná podnikatelka přiznala, že celý den neseděla pouze v cele. „Chodí za vámi advokát, máte i bufet, můžete se přihlásit na osvětovou činnost, na počítač, do knihovny. Luštily jsme tam křížovky nebo pletly,“ vzpomíná na své nelehké chvíle života Mojsejová.

Podnikatelka se mohla dívat i na televizi, takže moc dobře věděla, co se venku děje. „Chodily nám noviny, dívaly jsme se na televizi, na zprávy. Když tam však bylo něco o mně, tak jsem přepínala,“ uzavřela rozhovor Mojsejová.

Fotogalerie
7 fotografií