1. Zimní směs do ostřikovačů

Zimní směs v ostřikovačích je naprostý základ. Vyspělé speciální směsi určené pro teploty až do – 20 °C vytvoří na skle, světlometech apod. ochranný film z nano-částic, který je zcela transparentní, pouhým okem neviditelný a zamezuje praktickému spojení jakýchkoliv nečistot se strukturou povrchu, což nanejvýš usnadňuje její odstranění. Ochráněný povrch tak vzhledově působí stále jako nový, bez jakékoliv patiny. Ke karoserii vozu jsou navíc kvalitní směsi šetrné a před korozí chrání i zařízení ostřikovačů. Ochranný film je také extrémně hydrofobní (s vodou nemísitelný) a poskytuje povrchům i jejich částečnou samočisticí schopnost. Speciální zimní směsi tak zajistí několik věcí najednou: okamžité povolení námrazy, odpuzování vody, nečistot a olejů, dlouhodobou ochranu před znečištěním a poškrábáním, zlepšení viditelnosti v noci i za deště a čištění s menší námahou. Třílitrové balení speciální směsi pořídíte už za částku lehce nad 100 korun.

2. Rozmrazovač oken

Žádná teplá voda nebo fén! Praktický rozmrazovač oken dokonale odstraní námrazu ze skel automobilů a světlometů. Navíc snižuje tendenci k opětovnému zamrzání. Přípravek se aplikujte na námrazu skel a poté odstraní stěrači nebo stěrkou. V případě opětovného zamrznutí se postup opakuje. Při použití na vnitřní stranu skel byste nejprve měli odstranit zbytky námrazy a plochu vytřít dosucha. Až poté lze nanést tenkou vrstvu vybraného přípravku, dočasně tím omezíte tvorbu námrazy. V období silných mrazů lze aplikovat preventivně. Ceny rozmrazovačů se pohybují kolem 50 korun.

3. Tester autobaterie a alternátoru

Bojíte se, že ráno nenastartujete? Stačí s sebou vozit malý tester autobaterie a alternátoru, který rychle vyhodnotí stav baterie a dobíjecí soustavy automobilů. Je vybaven svorkami pro přímé připojení k akumulátoru a nabízí provedení testu autobaterie, testu alternátoru a testu autobaterie při startování. Takový pomocník na cesty vyjde přibližně na 200 korun.