Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak si vybrat odstín rtěnky, který vám perfektně sedne?

  • 18. října 2014 | 06:00

    Nevíte si rady s výběrem barvy? Zkoušet ji na hřbetu ruky může být zavádějící, radši to zkoušejte špičce ukazováčku, který je barevněji věrnější vašim rtům. Samotný odstín i tón pak vybírejte podle toho, jaké máte vlasy, podtón pleti i kolik je vám let. Poradíme vám, jak na to!

  • Podle barvy vlasů: Brunetky

     

    Artdeco Rtěnka Art Couture v odstínu Jungle Fever, 389 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Brunetky si mohou dovolit experimentovat s barvami jako je cihlově červená, oranžová, čokoládová nebo se rtěnkami s bronzovými odstíny.

     

    Pokud ale nejste majitelkou zoubků bílých jako perličky, pak raději sáhněte po barvách s modrými podtóny, které žlutou barvu zubů opticky stáhnou. Vedle rozhodně nešlápnete se šarlatovou nebo chladivě červenou, která bude v kombinaci s tmavými vlasy působit sofistikovaně.

  • Podle barvy vlasů: Blondýny

     

    Moje Hydratační balzámová rtěnka, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    K blondýnkám už odjakživa patří dráždivá červená rtěnka, musí ovšem být v chladných odstínech, které mají modrý podtón ladící se světlou pletí nositelky. Blondýnky, které vsadí na fuchsiovou, růžovou nebo jahodovou, určitě neudělají chybu.
  • Podle barvy vlasů: Ani tmavá, ani blond

     

    Rtěnka More by Demi, odstín Hollywood Red, Oriflame, 349 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Ženy, které mají takzvaně špinavé blond nebo světle hnědé vlasy, mají tu výhodu, že si mohou vybírat ze širokého spektra barev rtěnek. Sluší jim studenější odstíny, jako je borůvková, malinová, světle růžová nebo korálově červená, která je opravdu královskou a především dokonale univerzální barvou.
  • Podle barvy vlasů: Zrzky

     

    Zuii Bio lesk na rty, odstín Poppy, 615 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Zrzky jsou přímo stvořeny pro výrazné rtěnky a rozhodně by se jim neměly vyhýbat. S výraznou barvou vlasů krásně koresponduje malinově červená, borůvková, ale i korálově červená. Jsou-li vaše vlasy spíše rudé, hodí se k nim rajčatová či oranžovo-červená rtěnka, jsou-li červené, sedne jim cihlová, a jedná-li se o světlý odstín, korálová rtěnka je tou správnou volbou.
  • Podle podtónu pleti

     

    Inglot Freedom system lipstick matte, 200 Kč, koupíte v prodejnách Inglot OC Chodov a Centrum černý most
    Autor: archiv firem
    Světlé pleti s růžovým nádechem budou slušet zemité vínové a švestkové odstíny, stejně jako jemné růžové rtěnky s teplým podtónem. Dámy s nažloutlým tónem pleti by pak měly volit teplé odstíny s červeným, hnědým a oranžovým základem. Klasické studené a výrazně červené tóny sluší nejvíce světlé až bledé pleti s dokonale zamaskovanými nedostatky.

  • Podle barvy rtů

     

    Dermacol Lip Seduction Lipstick odstín 01, 149 Kč, www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Nude, neboli tělovou rtěnku je potřeba vybírat podle barvy vašich rtů. Měla by jí být co nejvíce podobná. Zapomeňte na rtěnky bezmála v barvě korektoru, které vaše rty úplně "zneviditelní". Základem nahého líčení je najít rtěnku, která má bavu jako vaše rty, jen o kapku "lepší".
  • Podle věku

     

    LAVERA Trend sensitiv Přírodní rtěnka, odstín Divoká višeň, 275 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Čím je žena starší, tím méně je patrná kontura rtů a navíc mizí také jejich plnost.Starší dámy by si proto měly dát pozor, aby jim výrazné tmavé rtěnky rty ještě více nezúžily nebo na rtech kvůli rozpíjení nevytvořily efekt krvácení. Na druhou stranu ale čím je žena starší, tím odvážnější barvu rtěnky může mít.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.