Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Budoucnost pohřebnictví: Hroby jako paneláky!

Jedna britská firma přišla s nápadem, který se může stát spásou světového pohřebnictví: Rakve se budou v hrobech vrstvit na sebe do pater!
Jedna britská firma přišla s nápadem, který se může stát spásou světového pohřebnictví: Rakve se budou v hrobech vrstvit na sebe do pater!  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ehr - 
17. října 2014
22:50

Nebožtíků přibývá, míst na hřbitovech se nedostává. Jedna britská fi rma proto přišla s nápadem, který se může stát spásou světového pohřebnictví: Rakve se budou v hrobech vrstvit na sebe do pater!

Na vše přišli na hřbitově v britské vesničce Banwell, kde zbývá posledních 70 hrobových míst a hrozí, že mrtví už nebudou mít kde spočinout. Novinka by ovšem měla hřbitůvku zajistit provoz na dalších 40 let! V každém úložišti bude místo pro 12 rakví, nad sebou budou vždy čtyři.

Skládat se do hrobů ze speciálního zesíleného plastu budou odspodu, aby se nenarušoval klid dříve pohřbených nebožtíků. Do společných hrobů ale nebudou ukládat jen tak někoho, jde hlavně o možnost pro rodiny a rychlé pohřby, které vyžadují některá náboženství.

Zobrazit celou diskusi