Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Otec zdrogovaného miminka: Pervitin jsem do něj vdechnul při oživování!

Autor: ljš - 
29. září 2014
15:19

Jsou drogově závislí, přesto vychovávali dvě malé děti. Otec čtyřměsíčního Klaudia, kterého do nemocnice přivezli s krvácením do mozku a pervitinem v krvi, teď popsal poslední minuty, které předcházely tragédii, a přišel s šokujícím vysvětlením, jak se drogy dostaly do těla jeho syna.

Miroslav, otec tragicky zemřelého miminka, Novému Času popsal, jak k neštěstí došlo. "Vzal jsem si tenhle přebalovací pultík a položil ho na pračku. Ta právě běžela, prala," popsal poslední chvíle malého Klaudia plačící otec. "Vždy tenhle druhý konec ještě podložím, aby měl hlavičku výš," ukázal, jak miminko leželo na vibrující pračce.

"Já jsem z té koupelny potom odešel jen na chvilku, tady do vedlejší místnosti. Něco jsem si šel vzít, já nevím, byl jsem tu dvě minuty...," vysvětloval otec. Malý Klaudius z plastové podložky sklouzl, překulil se a na tvrdou dlažbu dopadl na hlavičku. "Najednou jsem uslyšel takové žuchnutí nebo co a jen takové zabroukání. Neplakal. On nikdy neplakal," popsal Miroslav.

Chlapeček se nedal do křiku zřejmě proto, že byl pod vlivem drog. Otec má ale proto, jak se do jeho tělíčka pervitin dostal, jiné vysvětlení. "Zkoušel jsem mu dát umělé dýchání. Já nevím, možná při tom umělém dýchání se to do něho dostalo," řekl a přiznal, že je drogově závislý. "Chci se léčit a soud mi to také nařídí," dodal.

Miroslav je obviněný z usmrcení svého syna a hrozí mu 2 až 5 let za mřížemi. Soud ho propustil z vazby, aby se mohl spolu se svou družkou Silvií starat o jejich druhého syna Mathiase (1). V době, kdy rodinu slovenský deník navštívil, bylo ale dítě u prarodičů.

 

 


buban ( 29. září 2014 17:48 )

Trn "otec" je vlastně hrdina. I proto mu nechali další dítě v péči.

leeloo ( 29. září 2014 16:21 )

2 minuty na vibrujici pracce??? se divim, ze tam tak dlouho vydrzel

chjo ( 29. září 2014 16:08 )

bohužel je to tak.. znám případ, kdy fetačka své dítě zalehla a to umřelo. má ještě další dvě děti.. i tak to sociálce nevadilo a zbylé dvě děti jí nezvali prostě jak to neni v televizi, tak fetačky své děti mohou zaléhavat a zabíjet

buban ( 29. září 2014 16:04 )

No tak hlavně že celou tragédii "otec" vysvětlil (položit kojence na vibrující pračku, vdechnout do něj péčko oživováním... ). No a hlavně že jim druhé dítě ponechali v péči.

amaliana ( 29. září 2014 15:41 )

Já nechápu spíš, že jim ty děti neodebrali, a proč teď jim neodeberou to starší?? opravdu je svět vzhůru nohama, povinné testy na drogy pro rodiče. Fakt a aby se neřeklo, že je to diskriminační, tak úplně všem, jeden pozitivní a odebrat děti. Tohle snad se může stát jen u nás...

Zobrazit celou diskusi