Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výbuch sopky v Japonsku má potvrzenou další oběť: Nepřežilo už 31 lidí!

Autor: ČTK, senf - 
29. září 2014
07:05

Záchranáři našli další oběť, která zemřela po výbuchu sopka na japonském ostrově Honšú. Jde tak o již jednatřicátého člověka, který se zadusil prachem, a selhalo mu srdce. Úředně potvrzena jsou prozatím pouze čtyři těla, která už ohledali lékaři. Na další se teprve čeká.

Další úmrtí člověka si může připsat na konto sopka Ontake v Japonsku, která pod svým prachem pohřbila a zabila už jednatřicet lidí. Záchranáři i během dneška pokračují v pátrání po dalších turistech, a je tedy možné, že toto číslo není konečné. V současné chvíli je nasazeno okolo 500 záchranářů.

Sopka Ontake ještě před pár dny vypadala zcela nenápadně a nic nenasvědčovalo tomu, že by se v několika málo okamžicích mohla probrat plně k životu. V době jejího nečekaného výbuchu bylo na vrcholu sopky několik stovek turistů.

Podle všeho na svahu u sopky uvízlo okolo 250 lidí a to včetně dětí. Někteří se dostali do bezpečí nebo se alespoň skryli. Přesto celkem šest desítek lidí bylo zraněno. Naposledy byla sopka Ontake aktivní před sedmi lety, v té době však nedošlo na žádných ztrátách na životech.

japos22 ( 29. září 2014 10:18 )

Šílený prach

Zobrazit celou diskusi