Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lásky přes internet: Končí častěji rozchodem!

Autor: ČTK, haj - 
28. září 2014
23:02

Líbí se vám představa, že i na internetu lze poznat svou spřízněnou duši? Jenže budete opravdu žít šťastně až do smrti? Autoři studie z Michiganské státní univerzity nyní zjistili, že manželství, která vzešla ze seznámení přes internet, končí rozvodem častěji, než ta, kde se partneři seznámili tradičně.

Manželství internetových známostí má dokonce třikrát vyšší pravděpodobnost rozpadu než to, kde se partneři poznali tradičním způsobem. Ukázalo se také, že v případě lidí, kteří  Studie zkoumala více než 4000 párů.

Autoři studie zjistili, že vztahy, které se mezi lidmi zrodí tradičním způsobem - třeba prostřednictvím přátel, na pracovišti nebo na základě společných zájmů - jsou stabilnější.

Výsledkům tohoto výzkumu však protiřečí jiná studie z Chicagské univerzity, podle níž jsou vztahy vzniklé na internetu silnější. Její vznik ovšem financovala on-line seznamka eHarmony.

Jen v Británii se přes internet seznámilo 20 procent heterosexuálních a 70 procent homosexuálních párů a role internetu při hledání toho pravého nebo té pravé se prý bude zvyšovat. Přibývá totiž specializovaných seznamovacích portálů pro různé skupiny společnosti.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi