Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemoci, o kterých se nemluví: Kvůli inkontinenci se bojím do autobusu!

O Stáňu (38) se po rozvodu starají rodiče. Velkou oporou jí je maminka Hanka.
O Stáňu (38) se po rozvodu starají rodiče. Velkou oporou jí je maminka Hanka.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
22. září 2014
06:41

Lékaři u Stanislavy Pauderové (38) diagnostikovali nádor na mozku. Nemoc mladou ženu poznamenala psychicky i fyzicky. Po čtyřech operacích mozku trpí cukrovkou, gigantismem a také… inkontinencí.

Když Stáňa, která pracovala jako prodavačka, onemocněla, manžel ji opustil. Péče o ni se ujali její rodiče, kteří se ze všech sil snaží dceři život co nejvíce zpříjemnit. Pokouší se ji zapojit do společenského života, jezdí s ní plavat, na akce do roudnické knihovny, navštěvují s ní keramickou dílnu. 

Problém s inkontinencí ale jejich plány často komplikuje. Řeší to plenami, které Stáně proplácí pojišťovna. Přesto ale neustále musí myslet na to, že bude potřeba je dceři měnit. Také cestování je pro rodinu velký problém. „Nemůžeme s ní kvůli tomu například vůbec jezdit veřejnou dopravou. Usilujeme proto už řadu let o příspěvek na auto, neustále nám ho ale zamítají,“ řekla Stánina maminka Hana Vlčková. Rodina se kvůli tomu nyní obrátila až na ministerstvo.

Chcete vědět víc o inkontinenci a dalších zdravotních potížích, o kterých se nemluví? Kupte si dnešní Blesk s přiloženou příručkou!

 

avina ( 22. září 2014 11:43 )

Raději dvoje vložky a ne otřesy v autě-je to jako v autobusu. Zdravé děti nemají možnost jezdit autem, mít tolik kroužků...mlčí.

abyss ( 22. září 2014 11:35 )

Díky bohu, není to můj případ ale vím o tom své. V rodině máme dva případy inkontinence u žen. V jednom případě k inkontinenci došlo po zmršené operaci hemoroidů(problémy s nimi se do půl roku vrátily), druhý případ je inkontinence po přechodu. Obě ženy léčí inkontinenci medikací a cvičením, případně alternativně, tak vím že se léčit dá do té míry, že i několikahodinová cesta autobusem není problém při použití správných pomůcek/vložek. Ono to chce se spíš aktivně léčit, než to nechat dojít nad míru únosnosti a pak žebrat o příspěvek na auto. Pokud by chtěl někdo namítat, že Stanislava by kvůli nádoru nebyla třeba cvičení schopná, může je ujistit, že jde o tak jednoduchá cvičení, že by je s pomocí matky zvládla stoprocentně.

Zobrazit celou diskusi