Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Bruntálska byl obviněn z pokusu o vraždu: Policisté ho hledali tři dny po lesích

Policie nebezpečného Bedřicha S. našla. Hrozí mu 15 let za mřížemi.
Policie nebezpečného Bedřicha S. našla. Hrozí mu 15 let za mřížemi.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, lm - 
21. září 2014
19:59

Šedesátiletý agresivní Bedřich S., po kterém policisté tři dny pátrali, byl obviněn z pokusu o vraždu. Muž vážně pobodal svou družku a utekl. Nyní mu hrozí minimálně 15 let vězení.

„Na základě shromážděných skutečností byl skutek kvalifikován jako zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, přečiny porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Po muži už od čtvrtečního večera pátraly v pohraničí na Bruntálsku desítky českých i polských policistů. Muže zadržela v sobotu krátce po 02:00 v terénu hlídka cizinecké policie vybavená zařízením pro noční vidění. Policisté po muži pátrali jako po nebezpečném pachateli, který by mohl být ozbrojený, a varovali lidi, aby se jej nepokoušeli sami zadržet.

Bedřich S. totiž ve čtvrtek pobodal svou družku a utekl. Žena v současnosti leží ve vážném stavu v krnovské nemocnici. „Doba léčení zranění poškozené není dosud specifikována,“ doplnila Holčáková. Svou družku podle informací iDnes.cz napadl už vícekrát a v minulosti byl trestaný. Podle místních byl agresivní, když se napil.

Bedřicha S. policisté vyšetřovali zprvu kvůli pokusu o těžké ublížení na zdraví, následně ale vyšetřovatelé přitvrdili. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody od patnácti do dvaceti let, či případně až výjimečný trest.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání