Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dojemné: Grossova dcera přijala kyblíkovou výzvu. Kvůli tátovi!

Autor: šim - 
18. září 2014
12:40

Virálním hitem léta byla ledová výzva, kdy se celý svět poléval studenou vodou. Ale jen málo lidí vědělo, proč to vlastně dělá. Bylo to ve prospěch výzkumu nemoci ALS. Tou dle všech náznaků trpí i expremiér Stanislav Gross, který už několik měsíců nevládne rukama a pomáhat mu musí i s chůzí do schodů! Internetová mánie zasáhla i jeho rodinu. Pro¨boj s tátovou chorobou se polila i jeho mladší dcera Natálka.

Grossovy dcery Denisa (16) a Natálie (11) spolu s matkou Šárkou trávily léto na Floridě, kde vlastní apartmán v luxusním mrakodrapu. Byt je oficiálně napsaný právě na Grossovou, ale dá se tušit, že na něj expremiér, který před lety zázračně zbohatl na prodeji akcií, trochou přispěl. Z Ameriky se vrátily začátkem srpna, ale nebylo to poslední moře a pláž, které si děvčata toto léto užily.

Právě na pláži poslední srpnový týden ledovou výzvu od své matky Šárky přijala. Ve žlutých plavkách odvážně nastoupila na promenádu. „Moc děkuji za nominaci mamince, penízky určitě pošleme a moc rádi,“ říká Natálka na začátku videu, které zveřejnila na svém otevřeném profilu její matka Šárka.

Než ji polili ze zeleného kyblíku, stihla nominovat další tři „nešťastníky“, mezi nimi jejich osobního tanečníka Tomáše Slavíčka, který holkám dělal společnost i v Americe. Po celém světě ledová výzva, které se zúčastnily nejznámější světové osobnosti včetně prezidentů, vynesla přes dvě miliardy korun. Ty by měly putovat na výzkum nemoci a vývoj léků.

A právě chorobou ALS, na niž zatím neexistuje účinná léčba, Gross podle všeho trpí. Nepřímo to potvrdila i jeho žena Šárka, když řekla, že to, co se o nemoci jejího muže píše, je pravda.

Dcery Grosse jistě vědí, že je jejich táta nemocný. Vždyť s nimi už nevyráží ani na muzikály, kterým se jeho dcery profesionálně věnují. Naposledy se na veřejnosti objevil v dubnu, když se přišel podívat na premiéru muzikálu Antoinetta, kde hrají obě jeho holky. Tento víkend však chyběl na premiéře Fantoma Opery, kam byla celá rodina pozvána.

Co je ALS?

Amyotrofická laterální skleróza (zkráceně ALS) je degenerativní onemocnění s nejasnou příčinou totiž vede k tomu, že pacient ztrácí nervové buňky ovládající jeho svaly. V konečném stadiu je naprosto paralyzován. Většina nemocných umírá do pěti let na ochrnutí dýchacích svalů.

Video se připravuje ...
Další videa