Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kryl lékař sestru Věru M.? Nemocnice na něj podává trestní oznámení

16. září 2014
15:15

Válka v rumburské nemocnici pokračuje! Její ředitel Darek Šváb podal trestní oznámení na lékaře Petra Vondráčka, který stál za odhalením případu sestry, která měla draslíkem zavraždit sedmdesátiletou pacientku. Šéf špitálu je naopak přesvědčený, že Věru M. kryl a manipuloval s důkazy.

Vedení nemocnice v Rumburku podá ještě dnes trestní oznámení na lékaře Petra Vondráčka pro nadržování a neoznámení trestného činu. "Trestní oznámení souvisí s případem vraždy sedmdesátileté pacientky, za kterou policie obvinila zdravotní sestru," řekl ředitel nemocnice Darek Šváb.

Vondráček měl službu v den, kdy žena zemřela po vysoké dávce draslíku, a podle právního posudku prý manipuloval s důkazy a znehodnotil je. Lékař však již v minulosti na neplánované tiskové konferenci řekl, že to byl právě on, kdo důkazy zajistil, což mu také dosvědčila jedna ze sester. Šokoval také tvrzením, že druhý den ráno dokumentaci i infuzi našel v odpadcích, odkud je znovu zajistil. Vše prý také ráno neprodleně oznámil svým nadřízeným.

Krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová řekla, že policie nemá indicie, že by sestře někdo pomáhal. "Vyšetřování případu dál probíhá. Variantu, že by obviněnou někdo kryl, ale neprověřujeme," uvedla..

Policie původně pracovala s domněnkou, že sestra zabíjela ze soucitu a prováděla eutanazii. Tuto verzi ale už policisté v podstatě vyloučili. Teď se zabývají verzí, že čin byl úmyslný.

Nemocnice po úmrtí pacientky zpřísnilo vnitřní předpisy, což se podle jejího ředitele Darka Švába týká mimo jiné kontrol zdravotní dokumentace. Vnitřní prověřování dalších podezřelých úmrtí podle něj neodhalilo žádný jiný případ, který by poukazoval na úmyslné či jen nedbalostní pochybení zaměstnanců nemocnice.

Video Doktor Vondráček popsal situaci v nemocnici - David Malík
Video se připravuje ...

V Rumburku se mluví o tom, že celá kauza má politický podtext, což Vondráček také naznačil ve svém tiskovém prohlášení. Oba bývalí spolustraníci z ČSSD kandidují v podzimních volbách každý za jinou stranu. Vondráček dál za ČSSD a Šváb, který je místostarostou Rumburku, po svém vyloučení ze sociální demokracie kvůli nezaplacení členských příspěvků kandiduje za hnutí RUMBURÁCI.cz.

mastatnw ( 17. září 2014 01:32 )

 Ve špitále jsem hákoval 2.roky a videl jsem mnoho!!!!! Takže mne nic nepřekvapuje

rudyptak48 ( 16. září 2014 21:29 )

Když ve zdravotnictví zaviní něco sestra, všichni se od ní distancují, popřípadě ji jěště rádi přidusí. Když to ale zaviní lékař, to je jiná. Toho se všichni kolegové i slavná lékařská komora okamžitě zastane, popřípadě se sfalšují, nebo zničí důkazy, a lékař z toho vyjde čistý jako andílek.

japos22 ( 16. září 2014 18:27 )

Přesně takoví šéfují EU a ČR

milofr ( 16. září 2014 16:36 )

hele ten brouk je samolibej zmetek a na první pohled nepříjemnej hajzl

majojo ( 16. září 2014 16:15 )

Staří Římané říkávali: Nomen omen. Mimochodem, jaké jméno bys vybral k příjmení Šváb? Těžká volba, co?

Zobrazit celou diskusi