Tou dívkou, kvůli které nejznámější pražský rabín údajně opustil manželku, je mladá studentka původem z Mongolska Ojuncacral Tuju (28). Blesku poskytla vůbec první rozhovor do médií a velmi otevřeně promluvila o vztahu s o 44 let starším a ženatým mužem.

Jak jste se seznámila s rabínem Karolem Sidonem?

„Bylo to na škole, kterou založil, a byla to první hodina, kterou na začátku ročníku vyučoval. Na to setkání nezapomenu. Nikdo jiný na hodinu nepřišel. Byla jsem tam s ním sama. Zeptal se mě, odkud jsem, já jsem mu řekla, že moje maminka je z Mongolska, táta je Čech. On se mě zeptal, co dělám na židovské škole. Já jsem mu odpověděla, že mě tam poslala maminka. Ani náhodou jsem tehdy netušila, že to dopadne tak, jak to dopadlo.“

A to bylo kdy?

„Asi před sedmi roky. Neznali jsme se. Pak jsem ho čtyři roky neviděla, jen jsem o něm četla v novinách.“

Pouták
Autor: Archiv Blesku

Co bylo dál?

„Pan rabín mi začal vyprávět o králi Chazarovi (pozn. redakce: kmen Chazarů ovládal mohutnou říši na území bývalého Sovětského svazu a v osmém století přijal judaismus za své náboženství), který si nechal svolat představitele všech náboženství, a nakonec to dopadlo tak, že shledal židovství pro něj nejvhodnější a konvertoval. Vyjasnilo se mi to o čtyři roky později, když jsme ve škole probírali ten příběh a já jsem si uvědomila, že je to příběh o mně. O tom, co nyní prožívám. Rozhodla jsem se, že navštívím židovskou obec a budu uvažovat o přestoupení na židovskou víru.

Kompletní rozhovor s rabínovou milenkou v dnešním vydání BLESKU!

Fotogalerie
9 fotografií