Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Řeka Jevišovka se vylila z břehů: Několik desítek rodinných domů je pod vodou!

Autor: ČTK, senf - 
14. září 2014
14:51

Řeky a potoky se rozvodňují, za vše může vytrvalý déšť. Nejhorší situace je teď aktuálně na řece Jevišovce na Znojemsku, která se vylévá z břehu. Voda z řeky zalila už desítku rodinných domů. A meteorologové nemají dobré zprávy ani na nejbližší hodiny, především na dolním toku Jevišovky hrozí extrémní stupeň nebezpečí.

"Voda se vylila na soutoku Jevišovky a Nedveky. Dostala se do obce a zasáhla rodinné domy v Jevišovicích. V obci nic takového nepamatujeme 50 let," řekl starosta obce Pavel Málek. Menší úlevu obyvatelé nyní pocítili, když přestalo pršet. Díky tomu se situace stabilizuje a voda dále nestoupá. Přesto však bylo potřeba, aby okolo 15 lidí opustilo svá obydlí.

Jevišovka se dostala na třertí stupeň povodňové aktivity už dnes ráno. Vedle rodinných domů v Jevišovicích se vylila i voda z rybníka v nedalekých Blízkovicích a výrazně poškodila hráz. „Voda hráz poškodila. Na místě jsou pracovníci Povodí Moravy. Rybník preventivně upouštíme," uvedla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková.

Za posledních 24 hodin napršelo na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě kolem 20 milimetrů srážek. I když by zde měl dnes již déšť zeslábnout, vodní toky jsou již teď příliš nasycené a mohly by se vylít i během menších srážek. Povodňovou pohotovost meteorologové prodloužili do pondělního poledne.

lobotom ( 14. září 2014 20:23 )

To jsou tady diskuse. Zjevně je třeba vám zvýšit dávku antipsychotik.

abcd.adcb ( 14. září 2014 17:44 )

Ty vole, ty nejsi při zásahu? Voni tě nechtějí už ani na té Moravě? Sorry, ty máš svůj vysněný stát

dyskrymynacjia ( 14. září 2014 17:27 )

Běž si zaběhat, trochu provětrat pr.del, ty musíš být stejná zapařenina jako Vegeta Tigress

abcd.adcb ( 14. září 2014 17:07 )

Běž do perdele vog.hte, na tebe už není nikdo zvědavej!

dyskrymynacjia ( 14. září 2014 16:25 )

Voght se chystal na výjezd, ale pro celkovou devastaci těla z chlastu a Vegety byl opět ponechán svému osudu na židličce u PC, budiž mu židle měkká

Zobrazit celou diskusi