Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policejní selhání: Na letišti zapomněli měsíc zavazadlo s bombou!

Ilustrační foto.
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, haj - 
13. září 2014
09:17

Představte si, že vám při návratu z dovolené letiště ztratí kufr a nabídne vám za něj jiný jako náhradu. Doma kufr otevřete a zjistíte, že v něm je bomba! Přesně to se stalo ženě v australském městě Sydney.

Na nejrušnějším australském letišti v Sydney zůstal celý měsíc kufr s výbušným zařízením. Nejednalo se ale o žádný pokus o teroristický útok, protože bombu si zde zapomněli sami policisté. Podobná zařízení totiž využívají k výcviku policejních psů.

Plastická trhavina o hmotnosti 230 gramů byla umístěna do jednoho z nevyzvednutých kufrů pasažérů. V úterý večer byl tento kufr nabídnut jisté cestující jako náhrada za její poškozené zavazadlo.Žena ke svému překvapení našla uvnitř nebezpečné zařízení a kufr odevzdala na policejní stanici. Její zaměstnanci následně zjistili, že zařízení patří federální policii.

Podle policie výbušnina, kterou použiili ke cvičení 14. srpna, nepředstavovala v žádném okamžiku nebezpečí pro veřejnost. Policie poděkovala ženě za spolupráci a uvedla, že instruktor výcviku bude podroben výslechu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi