Policie zatkla bratrance Eliščiny matky ve čtvrtek ve večerních hodinách. Středeční informace o tom, že podezřelým může být Eliščin (byť vzdálený) strýc, se tak ukázala pravdivou. Nejdřív ho dali na kláštereckou služebnu, která je jen pár metrů od školy, kam Eliška chodila. Pak ho převezli patrně do Ústí nad Labem. Podezřelý putoval do policejní cely, kriminalisté zahájili výslechy a prováděli další procesní úkony.

Příliš sdílní ohledně detailů zadržení podezřelého však policisté nebyli. Práce mají vyšetřovatelé až až, od začátku pátrání po tehdy ztracené Elišce toho mnoho nenaspali. "Mohu potvrdit, že jsme zadrželi osobu, která je důvodně podezřelá z tohoto zvlášť závažného zločinu. Více informací s ohledem na probíhající úkony v tuto chvíli poskytovat nebudeme," řekla ve čtvrtek večer krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Policie nekomentovala ani to, zda skutečně šlo o příbuzného Elišky. Eliščina matka sice opakovaně tvrdila, že nešlo o nikoho z rodiny a její dceru musel zabít někdo cizí, ovšem na její slova patrně nedojde.

Zadrželi ho, propustili, sledovali a zase sebrali

Blesk.cz se přímo na místě podařilo zjistit několik detailů. Policie na místě činu i z výpovědí od lidí posbírala všechny možné důkazy a momentálně jich má dost na to, aby mohla podat návrh na vazbu. Obviněn však patrně zatím ještě nebyl. Soudní pitva přitom potvrdila, že školačka zemřela násilnou smrtí. I nadále se spekuluje o motivu - zda šlo o sexuálně motivovaný čin.

S největší pravděpodobností je podezřelý i pachatelem. Je důvodně podezřelý, jedná se přitom o muže ve věku 25 let. Podle policejního zdroje Blesku probíhalo zatčení relativně v poklidu, podezřelý se prý nebránil, nekladl odpor.

Nyní se ukazuje, že policie na muže použila fintu! Podle serveru Tíseň TV byl v hledáčku policie od středy, kdy byl zadržen poprvé. Tehdy ho však ještě pustili, ale sledovali ho! Svým chováním a následnými činy po propuštění musel policii utvrdit v tom, že se při prvním zadržení nemýlila. Udělal snad osudovou chybu, která ho usvědčí z vraždy malého děvčátka? To zatím policie nesdělila. Důležité je, že ve čtvrtek večer šla už na jisto.

Nyní je muž v cele předběžného zadržení a policie zpracovává podklady k podání návrhu na vzetí do vazby. Návrh na vazbu by policie měla podat v pátek odpoledne, soud by o ní měl rozhodnout v sobotu.

Video
Video se připravuje ...

Tady našli tělo Elišky (†9). Najde policie stopy a usvědčí vraha? redakce Blesk.cz

Policejní zdroj zároveň potvrdil, že místo, které jako místo nálezu Eliščina těla vytipovali reportéři Blesk.cz, sedí. Nachází se zhruba kilometr od bydliště Elišky. Zatím ale není jisté, zda je totožné s místem samotného ohavného činu. Není zatím jasné ani to, kdy k němu přesně došlo. Eliška zmizela v úterý po 12:35, kdy jí skončila škola. Poté se rozeběhlo více jak 24 hodinové pátrání, které ve středu odpoledne bylo ukončeno se smutným závěrem - holčičku někdo zabil.

Elišku nejprve hledala její babička, se kterou dívenka žila. Přišlo jí divné, že tak dlouho nejde ze školy, myslela původně, že je Eliška u kamarádky. Když nemohla vnučku najít, šla babička Anna (matka Eliščiny mámy) celou událost nahlásit. Podle informací Blesku však již tehdy, kolem půl deváté hodiny večerní, byla Eliška mrtvá.

Minimálně dnes budou v Klášterci nad Ohří fungovat vyhlášená zvýšená bezpečnostní opatření ze strany městské policie. Město ve čtvrtek dohodlo, že strážníci a policisté budou vykonávat zvýšený dohled v okolí škol. Ředitelé pak měli vyzvat rodiče, aby děti cestou do školy doprovázeli, pokud mají tuto možnost. Zástupci města se dnes mají s řediteli škol sejít.

Video
Video se připravuje ...

Babička zavražděné Elišky (†9): S cizím člověkem by neodešla! redakce Blesk.cz

Fotogalerie
28 fotografií